avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita nerespectat de parintele nerezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident

Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea sfarsit de sapt de la ora 16.00 vineri pana la ora 18.00 duminica. Orele de vizitare nu sunt respectate de el niciodata, in sensil ca vineri vine foarte foarte rar la patru, de obicei intarzie o ora, ora si jumatate, iar duminica o aduce cand are el chef, ba la sapte, ba la opt, noua, fara sa ma anunte pe mine, isi bate joc de mine mai precis, ca eu stau si le astept duminica, iar vineri il asteptam cu fetita. Eu am incercat de nenumerate ori sa-l rog sa ma anunte macar, sa stiu si eu la ce ora o aduce sau vine sa o ia, dar fara vreun rezultat, lui nu-i pasa deloc. Pot sa fac plnagere la politie pentru nerespactarea sentintei civile si (1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii? Daca da la care politie? Unde am eu domiciliul sau la el?
Aici nu e vorba de baricade, fiindcă baricada desparte oamenii aflaţi în război, ori părinţii nu trebuie să se afle în război, ci să colaboreze în interesul copilului. Despre asta vorbim! Îndemnul la executări silite, plângeri penale, etc. nu poate duce decât la conflict, ori eu optez pentru compromis, chiar dacă pierd ceva eu sau pierde ceva el, dar mai bine mai puţin decât nimic.
De exemplu, instanţele dau program cu preluarea minorului, funcţie de vârstă, fără să ţină cont de istoricul familiei. O asemenea sentinţă poate da naştere la numitul război, la acuzaţii de alienare parentală, cu lipsa relaţiei părinte-copil şi cu tot ce decurge de aici. Va fi copilul acela fericit? Nu cred! dar dacă instanţa stabilea un program în locuri publice cu prezenţa cuiva din familia rezidentă sau la domiciliul copilului, chiar şi câteva ore lunar, exista relaţia? DA! Şi ea se putea dezvolta, fiindcă apărea încrederea, dorinţa copilului, etc. Şi dacă respectivul nu se prezintă la domiciliul copilului, acesta se joacă liniştit, fiindcă nu-s necesare activităţi suplimentare de pregătire pentru plecare, iar la locul de joacă, copilul se va distra şi în absenţa părintelui cu dreptul, cu ceilalţi copii de acolo.
Eu îmi însuşesc spusele d-nei proastasatului, fiindcă mă regăsesc în spusele dânsei, orice susţinere este argumentată şi juridic, şi moral şi apreciez asta.
Martonze a scris:

Eu îmi însuşesc spusele d-nei proastasatului (...) orice susţinere este argumentată şi juridic, şi moral şi apreciez asta.

Doamna PS deviază uneori nepermis de mult de la susținerea opiniilor la atacuri la persoană, exprimate într-un limbaj prea condimentat pentru acest forum. Nu opiniile sale ne determină să luăm măsuri, ci atacurile la persoană.

Îmi pare rău că s-a uitat de topicul în care v-am rugat să purtați discuțiile offtopic. Dacă ar fi să aplicăm regulamentul în litera lui ar trebui să ștergem o mare parte din ce s-a scris aici, așa că o să-l închid. Sunt sigură că nu v-ar mai aduce nimeni la problema inițiatorului, ne cunoaștem de prea multă vreme ca să cred că ar putea fi altfel.

O zi frumoasă tuturor.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)