avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare articol Disciplina financiara Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare articol Disciplina financiara Asociatie de proprietari

Buna ziua,,
In Regulamentul de ordine stabilit de asociatia de propietari a blocului s-a decis (in cazul in care esti restant la plata intretinerii) urmatoarele:
Citez: "Ordinea in care se acopera datoriile scadenteeste:restanta,penalitatile aferente,cota curenta.Intotdeauna dupa acoperirea unei datorii lunare restante,se vor acoperii penalitatile de intarziere aferente acesteia,ca accesorii ale platii principale,proprietarul neavand posibilitatea de a decide altfel."
Nelamuriri:
1.Este firesc,?
2.De efectuez plati lunar dar tot raman restant pot sa ajung in instanta?
3.Care este explicatia expresiei : penalitati ca accesorii ale platii principale.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:23, 7 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista dispozitie in vigoare referitor la ordinea de stingere a datoriilor care prevede fara exceptie ca se sting debitele cele mai vechi concomitent cu penalitatile aferente
Pentrucorecta si completa dv informare referitor la dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari studiati atent disp L nr 196/2018
Conform dispozitii mentionate asociatia de proprietari este indreptatita in cazul in care proprietarul nu achita in termenul stabilit cotele lunare de intretinere,initial sa aplice penalitati,ulterior daca acesta staruie in refuzul de plata sa dispuna procedura de recuperare debit in instanta de judecata concomitent cu instituirea privilegiului imobiliar la ocpi
Penalitatile se aplica dupa decaderae termenului legal stabilit asupra sumelor de baza cote de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre penalitati intretinere corovischidavid corovischidavid daca nu platesc penalitatile -si platesc doar intretinerea la zi poate sa scoata la licitatie apartamentu :? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)