avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Înțelegere plata Creanță
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Înțelegere plata Creanță

Bună ziua. Am o creanță la eos ksi România, în urma unui credit neachitat la timp către Țiriac bank! Plătesc lunar 150 lei către ei, dar am fost sunat de un consultant al lor care ma somat sa plătesc restul sumei imediat deoarece termenul de plată a expirat încă de anul trecut și din cauza ratei mici nu a fost achitat integral! Am fost amenințat cu executorul judecătoresc, poprire pe salar etc... Fiind vorba de aprox. 7000 lei, nu am cum sa le dau banii integral. Apoi mi-au propus sa mărească rata, de fapt sa o tripleze, ca să achit în termen de 12 luni. În acest sens primesc o înțelegere de plată prin poștă, pe care trebuie sa o semnez, ca un fel de acord, cu ratele mărite! În această înțelegere este scris la un moment dat.. Creanța totală este certă, lichidă, și exigibila la data prezentului acord. Astfel, debitorul renunță la termenul de prescripție împlinit în baza art. 2.507 C. Civ. Ce ma sfătuiți? Sa accept acordul sau cumva aceasta datorie s-a prescris, iar eu semnând acest acord renunț la acest drept??? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:34, 9 Mai 2019
din ce inteleg, daca relatarea Dvs. este corecta, ati putea fi in situatia unei prescriptii implinite.
pe de alta parte, platile pe care le-ati facut pana acum ar putea intrerupe cursul unei prescriptii (in functie de momentul in care au fost facute, prin raportare la inceperea termenului de prescriptie).
Concret:
- care a fost data scadentei creditului?
- cand ati inceput plati catre eos ksi si in ce temei?

In orice caz, nu as renunta la termenul de prescriptie implinit!

"Art. 2507 - Renunţarea la prescripţie
Nu se poate renunţa la prescripţie cât timp nu a început să curgă, dar se poate renunţa la prescripţia împlinită, precum şi la beneficiul termenului scurs pentru prescripţia începută şi neîmplinită."

Plățile au început către eos ksi acum vreo 3-4 ani, după ce Țiriac bank le-a cesionat lor creditul de nevoi personale pe care eu îl aveam la acea banca! Rata era f mare, nu mai făceam față, rămăsesem fără job și din circa 500 lei lunar plăteam cam jumate către bancă sau deloc. Într-un final au cesionat creditul celor de la eos ksi! Aici am convenit cu ei o rata de 150 lei lunar, fiind la zi, ultima rata luna trecută! Acum, brusc ma anunță că de anul trecut trebuia finalizat creditul, ca contractul cu Țiriac bank era scadent anul trecut și acum trebuie sa dau banii rămași neapărat pana la sfârșitul anului în curs
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Daca ati efectuat plati s-a intrerupt prescriptia. Trebuie analizat din alte perspective: modul de aplicare dobanzi, clauze contractuale abuzive (contestatie la titlu), etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere intelegere de plata cu firma de recuperari creante catagoe catagoe Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: sotia mea a lucrat la o firma de panificatie si la fel ca toti ceilalti colegi a facut la insistenta ... (vezi toată discuția)
Eos ksi-recuperare creanta iulian_g77 iulian_g77 Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Datorie card avantaj xuxa xuxa In 2006 mi-am facut un card avantaj pe atunci la Finans Bank, actualmente Credit Europe Bank de 800 lei. Am platit lunar rata ceruta. Apoi in 2008 am mai facut ... (vezi toată discuția)