avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Identificare proprietar teren si imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Identificare proprietar teren si imobil

Va rog sa ma indrumati in rezolvarea unei probleme referitoare la identificarea proprietarului unui teren si imobilului aferent.
Cunosc adresa imobilului, dar atat imobilul cat si terenul aferent nu sunt inscrise in Cartea funciara,nefiind intabulate .Am verificat acest lucru online si la Biroul de carte funciara din zona unde se afla proprietatea.
Imobilul este locuit si are numar de casa si adresa postala.Pe aceasta adresa functioneaza si o societate comerciala.
Doresc sa aflu calea legala, la ce institutie trebuie sa depun cerere pentru aceste informatii.
Cu stima,Stefan Anegroaei
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:44, 11 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
La DITL!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incerca la Primarie, sa vedeti cine plateste impozitul, cine e inscris in registrul agricol... daca vreti doar o informatie... Daca vreti sa va confirme in scris o "Institutie" care este proprietarul
unui imobil (teren si constructie) doar pentru a fi informat e mai complicat. Dar daca aveti o "suspiciune" sau va sunt incalcate drepturile va adresati direct Politiei, DNA, Parchet, Inspectoratului in constructii.... nu le trebuie proprietarul, doar adresa.

Multumesc pentru raspuns. Imobilul in cauza este in proprietatea unei persoane care s-a angajat printr-un contract sa imi presteze un serviciu.Pentru sumele achitate de mine in avans el s-a obligat sa garanteze cu bunurile personale. Acel serviciu nu a fost prestat intocmai cu prevederile contractului.Acum,exista pe rol si este aproape de finalizare,un proces prin care am solicitat rezolutiunea contractului si obligarea la restituirea sumei platite in avans.Eu nu am nevoie de bunurile lui,dar vreau sa stiu pe ce cale sa o apuc odata cu sentinta. Un executor nu poate executa bunuri care nu sunt in proprietatea scriptica a cuiva.
La DITL persoana respectiva plateste impozit doar pe un autovehicul.
Aceasta este in rezumat esenta problemei.De aceea am nevoie de un document oficial din care sa rezulte proprietarul imobilului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
stefan_a., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ar trebui sa mai puneti in forum intrebarea redactata cu aceste explicatii pentru a avea sansa sa fie vazuta de mai multi, si probabil ar trebui sa cautati si o alta sectiune..."executori judecatoresti" etc...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. cele doua afirmatii de mai jos sunt contradictorii
2. daca nu puteti face dovada unui interes legitim in stabilirea proprietatii, nimeni nu va va elibera nici un inscris.

stefan_a. a scris:

Imobilul in cauza este in proprietatea unei persoane care s-a angajat printr-un contract sa imi presteze un serviciu…….La DITL persoana respectiva plateste impozit doar pe un autovehicul.

Alte discuții în legătură

Constatare drept de proprietate sabinna sabinna Pe terenul unei societati comerciale se afla 2 constructii apartinand altor firme. Proprietara terenului este o intreprindere transformata in societate ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil aflat in executare silita vionica vionica Buna ziua! Locuiesc intr-un imobil care se afla in executare silita, in urma unei sentinte judecatoresti penale, conform careia s-a stability ca sotul meu ... (vezi toată discuția)
Inscriere imobil cf nanum nanum va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta cu cateva informatii: in urma cu un an s-a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila intr-o actiune in constatare ... (vezi toată discuția)