avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dreptul la petitionare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dreptul la petitionare

Incalcarea dreptului la petitionare presupune pe langa altele si primirea unui raspuns din partea institutiei detaliat care sa acopere intreaga problematica sesizata..punctual ?

Am sesizat o institutie si am primit raspuns in 3 randuri, nemultumit de raspuns am formulat o noua cerere prin care am solicitat detalierea raspunsului in care sa se faca referirea la textele legale. Adica sa motiveze ca : comf. art lit...pct-ul ...solicitarea mea este ....sau faptele sesizate sunt .... sau nu sunt .

Institutia a raspuns la a 2 a sesizare cu acelasi raspuns .




Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:48, 17 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Sa inteleg din ce spuneti dvs. ca institutia nu este tinuta sa raspunda petitionarului punandu-i la dispozitie prevederile legale actualizate...adica sa arate ''capcaunului de cetatean'' ca se afla intro eroare si ca legea este interpretata altfel .

Eu cred ca orice raspuns la orice sesizare trebuie motivat cu citarea prevederilor legale....(eventual interpretarea acestora ) ci nu pur si simplu sa raspunzi din burta '

Daca dvs, reclamati la politie o fapta penala/contraventionala si politia va raspunde sec ca nu se incadreaza fara sa ma motiveze de ce .

Cum reactionati ?

Ps. sugerati ca legea poate fi interpretata diferit...in functie de caracterul celui care o interpreteaza sau de scop ?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
Antik, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG 27/2002
art.13
Semnarea raspunsului se face de către conducatorul autorității sau institutiei publice ori de persoana imputernicita de acesta, precum și de seful compartimentului care a solutionat petitia. În răspuns se va indica, în mod obligatoriu, temeiul legal al solutiei adoptate.
Deci pana la urma am dreptate ca institutia trebuia sa imi indice temeiul legal al solutiei adoptate .
Adresa primita de la institutie seamana mai mult cu o scrisoare privata decat cu un raspuns al unei autoritati .

Nu exista sanctiuni la OG 27/2002 din pacate ,dar se poate ataca in contencios adm.
o chestiune prejudiciabila din pct-ul meu de vedere, adica il pui pe ''saracul om'' sa cheme in judecata o institutie care nu s-a sinchisit sa raspunda concret la solicitarile acestuia.

Ne-inserarea unor sanctiuni in og 27/2002 atrage incalcarea dreptului la petitionare al cetateanului ...dar avocatul poporului doarme dupa cum se observa . Ar trebuie sa se auto-sesizeze ci nu sa astepte sesizarea mea ....ca e platit pt. asta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

raspunsul autoritatii la o plingere ionelbonda ionelbonda Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, ... (vezi toată discuția)
Stampila si semnatura conducatorului institutiei ContSters42601 ContSters42601 Va rog sa-mi spuneti daca raspunsul trimis unui cetatean la o petitie a acestuia de catre o institutie publica are valoare juridica fara stampila institutiei ... (vezi toată discuția)
Rezolvare petitie, sesizare serbuvali serbuvali Va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala, trebuie sa-mi raspunda in scris la sesizarile facute de mine. Ei motiveaza ca nu sunt obligati sa -mi dea ... (vezi toată discuția)