Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Franta SI pensie din Ro

Am facut contestatie la decizia pensionare ( obiect: cei 7 ani lucrati in Franta nu au fost luati in considerare) Dupa 3 luni primesc raspunsul ca s-a cerut din Franta E 205 Fr ( confirmarea celor 7 ani) ok dar in asteptare. Dar se mai spune in raspuns: " Pensia comunitara, stabilita prin totalizare-proratizare,va putea fi calculata dupa primirea E 205Fr, DACA PERIOADELE DE COTIZARE NU SE SUPRAPUN" ( am citat)

Mentionez ca am platit asigurari si in RO si in Franta, in timpul celor 7 ani in discutie. In prezent primesc pensie din Franta pentru cei 7 ani iar stagiul cotizare din RO nu ia in calcul cei 7 ani.

Intrebare: DACA PERIOADELE DE COTIZARE NU SE SUPRAPUN !!!! La mine se suprapun ( Si RO si FR) Cum este corect ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie din franta si pensie din ro cristteo cristteo Revin cu problema mea expusa in 14 mai 2019 pentru care un raspuns competent este ultra/extra necesar. In timpul activitatii legale in Franta-7 ani, am ... (vezi toată discuția)
Pensie din franța și pensie din ro cristteo cristteo Inteleg ca ar trebui sa fie adaugat la stagiul de cotizare din RO ( 35 ani), stagiul de cotizare din Franta ( 7 ani) -conf art 19 al 1&2 din L 263/2010 (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)