avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu contracte de colaborare sau zilieri? SRL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu contracte de colaborare sau zilieri? SRL sau PFA?

Buna ziua! Doresc sa imi deschid, impreuna cu un prieten, o firma de animatie si entertainment pentru petreceri de copii. Noi avem deja experienta in domeniu, deci principalii animatori vom fi chiar noi. Insa, avem nevoie de 1-2 ajutoare pentru evnimentele mai mari. Noi ne asteptam la maxim 3 evenimente de acest gen pe luna (1-2h pe eveniment). Acest lucru nu ne permite sa facem contracte de munca pentru acele persoane, deoarece ele nu vor lucra decat aprox 3 zile pe luna. Astfel, am cateva intrebari:
1.Cum putem rezolva cu acele ajutoare ca sa lucreze legal? Stiu ca exista varianta de contracte de colaborare/prestari servicii sau chiar varianta sa facem un registru cu zilieri. Aceste variante sunt acceptate in acest domeniu?
2.E mai avantajos sa imi fac PFA (II) sau SRL? Avand in vedere si situatia de mai sus
3.Daca imi dechid acum PFA, pierd sansa de a mai aplica in viitor pentru programele de tip start-up? Deoarece, dupa terminarea facultatii, doresc sa imi dezvolt o afacere in alt domeniu, si as vrea sa beneficiez de acele fonduri atunci.
4.Aveti idee ce coduri CAEN s-ar potrivi pentru aceasta activitate? Codul 9329 s-ar potrivi?
5.Am nevoie de casa de marcat fiscalizata? Sau ajunge chitantierul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 23 Mai 2019
Zilieri pe codul CAEN 9329 nu se pot folosi ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am liceul pedagogic terminat, obtinand astfel specializarea ... Larisa Dumitru Larisa Dumitru Buna ziua! Am liceul pedagogic terminat, obtinand astfel specializarea de invatator-educatoare. Lucrez in domeniu de 3 ani si totodata am facut aproximativ ... (vezi toată discuția)
Coduri caen training online Ral_uca Ral_uca buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu alegerea codurilor CAEN aferente activitatii de platforma online pentru cursuri digitale/video/cu access ... (vezi toată discuția)
Cine poate organiza un festival (de fotografie)? emm92 emm92 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista anumite cerinte speciale din punct de vedere legal pentru organizarea unui festival de fotografie. Doresc sa demarez un ... (vezi toată discuția)