avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Validare poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Validare poprire

Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- executarea silita prin toate formele de executare,de ce mai este necesara validarea popririi de catre alta instanta pt. salariatul unei firme ? ( care este si asociat si administrator al firmei respective )
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:14, 27 Mai 2019
Rațiunea validării se repercutează la nivel de efecte asupra terțului, astfel va exista o hotărâre contra terțului poprit, ce poate fi pusă în executare!

Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi, astfel încât să existe un titlu executoriu contra terțului!
Am precizat ca s-a incuviintat executarea silita prin toate formele ei in dosarul executorului, poprire pe salariu nu este o forma de executare silita? Se trimite angajatorului un exemplar dupa titlul executoriu + incuviintare nu e suficient . De ce sa valideze poprirea alta instanta ca sa mai treaca timp ? Tertul poprit este firma debitorului !!!
Am repetat deja de două ori: să existe un titlu executoriu contra terțului, doar așa poate fi constrâns dacă nu consimte în urma adresei de înființare a popririi emise de executor!
Normele procedurale sunt imperative!
Nici nu era necesar să precizați că s-a încuviințat, validarea popririi presupune preexistența unei popriri, implicit a unei hotărâri de incuviințare executare silită.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)