avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Concedii medicale si indeminizatii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Concedii medicale si indeminizatii

Buna seara! sunt PFA ,Timp de 8 ani am fost PFA cu impozitul la norma de venit dar de anul acesta m-am trecut in sistem real. As dorii sa inchei contract de concedii medicale si indemnizatii cu casa de asigurari de sanatate . Ca sa pot incheia un contract , inteleg ca este obligatoriu sa platesc sanatatea (lucru pe care l-am si facut) .Este obligatorie si plata pentru cartea de munca?.Ma puteti ajuta si cu ce lege prevede acest lucu?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: denisa-m , utilizator 12:38, 14 Iunie 2019
Nu e obligatoriu si plata cas. Mergeti la ei la ghiseu si va lamureste.
Va multumesc! tocmai deasta v-am intrebat pe dvs pentru ca o doamna de la ghiseu , de la casa de sanatate mi-a spus ca este obligatoriu si cum eu eram aproapte sigura ca nu este .....va multumesc din suflet! cred ca fac asta doar ca sa ne impiedice sa incheiem contract pentru ca eu altfel nu imi explic :(
Buna ziua! Tocmai ce m-am intors de la casa de asigurari de sanatate, Arges unde m-am prezentat cu toate documentele copie si original in speranta ca nu ma mai intoarce din drum dar....doamna de la ghiau insita ca trebuie sa platesc si cas chiar daca eu i-am spuns ca am intrebat si aici pe site-ul dvs dar si contabila, mi-a replicat " si ce daca, tot trebuie!" a insitat sa platesc si fara nici o alta explicatie m-a lasat cu actele la ghiseu si a plecat .
Ce solutie am? sa caut un avocat? ma poate ajuta?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un pfa pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru ... Mitiu Roxana Mitiu Roxana Buna ziua! Am un PFA pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru care plătesc asigurarea de sănătate. Între timp am rămas însărcinată si in baza legii ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate cand iti schimbi domiciliul ana antonia ana antonia Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta intr-o problema. O persoana internata intr-un spital de stat trebuie sa faca dovada ca a platit asigurarea de ... (vezi toată discuția)
Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. nu ccc). sotia ... mihneas mihneas Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU CCC). Sotia are PFA si vrea sa isi ia concediu de maternitate si lauzie. Care este procedura pentru a ... (vezi toată discuția)