avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AUTORIZTIE DE CONSTRUCTIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AUTORIZTIE DE CONSTRUCTIE

Autorizatia de construire este transferabila in momentul vanzarii proprietatii?
Cel mai recent răspuns: Radurelu , utilizator 15:28, 26 Octombrie 2020
Da,potrivit normelor de aplicare a Legii nr.50/1991 ,modificată si completata,la art.52,alin.(4) se prevăd următoatele :
(4) În cazul schimbării investitorului pe parcursul executării şi înaintea finalizării lucrărilor, potrivit prevederilor art. 7 alin. (14) din Lege, valabilitatea autorizaţiei de construire/desfiinţare se menţine, cu condiţia respectării în continuare a prevederilor acesteia, precum şi a înscrierii în cartea funciară a modificărilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare. În această situaţie, autorizaţia împreună cu celelalte acte - avize, acorduri, documentaţii etc. -, care au stat la baza eliberării acesteia, aparţin de drept noului investitor (proprietar).
Buna ziua acum 10 ani am cumpărat un teren dar am construit casa pe terenul de lîngă ce pot face daca proprietarul nu vrea să facă rocada de teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism 44444 44444 CERTIFICATUL DE URBANISM SI AVIZELE AFERENTE SE POT CESIONA? (vezi toată discuția)
Vanzarea unui proiect de casa si a constructiei incepute re.ne. re.ne. Buna ziua, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat: am donat parintilor un teren pe care eram proprietar, dar incepusem sa-mi contruiesc o casa. Cum ar putea ... (vezi toată discuția)
Cerificat urbanism danciobica danciobica O firma X care are un teren pe care a obtinut un certificat de urbanism si mai multe avize in vederea obtinerii autorizatiei de constructie vinde terenul unei ... (vezi toată discuția)