avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie la vanzare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie la vanzare masina

Buna ziua
Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si acolo i s-a spus ca masina are kilometrajul dat inapoi cu aproximativ 150.000 km, de la ultimul ITP facut in 2017, pana in prezent. Cand a avut loc vanzarea , unde am fost si eu prezent, la intrebarea daca km afisati in bord sant reali, si nu a fost dat inapoi kilometrajul, vanzatorul a spus ca sant reali. Pentru acest lucru si numarul km afisati in bord la cumparare, pot depune eu marturie, fiind de fata. Cum trebuie procedat pentru a obliga vanzatorul sa plateasca despagubiri, deoarece la km reali, pretul ar fi fost mult mai mic. Sau sa ia masina inapoi si sa ramburseze suma platita, plus cheltuielile facute cu schimbatul distributiei ,, anvelopelor , deoarece acest lucru trebuia facut obligatoriu. E suficient sa fie facuta o plangere penala pentru inselaciune si in cadrul acesteia solicitate despagubirile sau e necesar inca un proces civil? Sant sanse de castig ?
Cel mai recent răspuns: cflorin39 , utilizator 20:56, 31 Mai 2019
Este tardiva pretentia cumparatorului
trebuia anterior incheierii documentelor de achizitie vehicul,potentialul cumparator sa desfasoare verificari temeinice prin agent economic autorizat care sa concluzioneze asupra starii tehnice a vehiculului
De ce sa fie tardiva?. Nu cred ca se stipuleaza undeva obligativitatea mersului la verificari. In plus daca reviziile nu au fost facute la Ford, ce sa verifici? La rar, doar de anul acesta se poate verifica online. Atata vreme cat vanzatorul a fost intrebat expres daca kilometrajul nu a fost dat inapoi si a sustinut ca nu, de ce nu poate fi considerata inselatorie intentionata?

ynocentta a scris:

Este tardiva pretentia cumparatorului
trebuia anterior incheierii documentelor de achizitie vehicul,potentialul cumparator sa desfasoare verificari temeinice prin agent economic autorizat care sa concluzioneze asupra starii tehnice a vehiculului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Înșelatorie la cumpărarea unui autoturism. ce daune pot cere? pot fi trași la răspundere în vreun fel vânzătorii? Occ1979 Occ1979 Buna ziua!!! In 2015 am cumparat un autoturism Ford din reprezentanta Ford din Constanta. In urma achzitiei am primit garantie 2 ani iar numarul de km. La ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)