avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Parintii mei au decedat, tata in anul 2005 si mama in anul 2019. Tata are 4 surori in viata., iar noi suntem 4 frati.
Noi am locuit impreuna cu bunicii, fiind doua curti cu doua case: una in care am locuit noi si una unde au locuit bunicii. Terenul apartine bunicii dupa tata. Parintii mei au ingrijit de batrani, au suportat toate cheltuielile de inmormantare, parastase, impozite. In registrul agricol este trecut pe numele tatalui meu casa unde am locuit, insa terenul arabil care il detinem este pe numele bunicii. Cum se procedeaza in acest caz?

De asemenea pe numele bunicii mai sunt detinute mai multe terenuri intravilan, fanete, paduri, cum se procedeaza cu ele daca unele dintre ele le folosim noi dar fara acte?
Precizez ca nu este nici un testament, act de proprietate.
Ce costuri notariale ar implica tot procesul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:12, 31 Mai 2019
Se procedeaza in sensul ca trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicii dvs, unde legal, toate bunurile se impart intre tatal dvs si fratii sai.
In principal trebuie discutat care, cum ce pretentii are fiecare. Daca unchii dvs doresc anumite terenuri/bunuri chiar si casa unde ati stat...nasol pentru dvs. Va trebui sa le impartiti sau sa le achitati sulte.
Cat costa.?...O sa coste. Ati stat asa cu anii, fara autorizatii, fara acte si acum doriti clarificarea situatiei.
Asta si vreau sa clarificam toata situatia, pentru ca pe vremuri nu se practica astfel de proceduri, chiar unele terenuri sunt dar nici macar in registru agricol nu este
Exista notariat de stat din 1950 si notariat public din 1995....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Mostenire darius1827 darius1827 Buna ziua, am si eu o intrebare simpla cred eu , bunica mea avea o casa in care stateau toti frati, unul dintre ei era tatal meu, tata si bunica au murit, iar ... (vezi toată discuția)