Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor suplimentare

Angajatorul poate evita plata orelor suplimentare prin diferite clauze stipulate in contract, care se refera la programul de munca diferentiat?
Exemplul meu:
Lucrez 12h/zi luni-duminica 2-3 saptamani urmate de 2 3 saptamani libere. Daca in iunie am lucrate 300 ore si in iulie o sa am lucrate 0 ore, diferenta pe iunie sunt considerate ore suplimentare si trebuie platite?
Cel mai recent răspuns: spenter007 , utilizator 18:24, 1 Iunie 2019
Angajatorul nu poate evita plata orelor suplimentare prin diferite clauze stipulate in contract, decat in situatia in care munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul nu poate evita plata orelor suplimentare prin diferite clauze stipulate in contract, decat in situatia in care munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate in repausul saptamanal Cornelcr28 Cornelcr28 Buna ziua,lucrez la primarie in ture de 12h inclusiv sambata,duminica si in sarbatorile legale,va rog sa imi spuneti ,daca nu depasesc nr de ore lucrate in ... (vezi toată discuția)
Munca 12/24 lilianan lilianan Buna ziua, intro-o societatea activitatea de paza prevede flux continuu adica si sambete si duminici si program de noapte\' Cum este corect sa se treaca in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare se compenseaza cu timp liber ioanav04 ioanav04 buna dimineata, In cazul orelor suplimentare lucrate sambata sau duminica (4 ore lucrate) cu cat se recompenseaza in timp liber. (4 ore sau dublu 8 ... (vezi toată discuția)