avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea de drept

La pedeapsa închisorii de 1 an,cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere de 2 ani,in câți ani intervine reabilitarea ? Precizez că sentința a rămas definitivă în iunie 2016. Se calculează cumva 2 ani supravegherea,și după finalizarea supravegherii,încă 3 ani fără comiterea altei infracțiuni ?? Deci în 2021 va fi reabilitarea ??
Se calculează cumva 2 ani supravegherea,și după finalizarea supravegherii,încă 3 ani fără comiterea altei infracțiuni ??

Da.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se calculează cumva 2 ani supravegherea,și după finalizarea supravegherii,încă 3 ani fără comiterea altei infracțiuni ??

Da.

Mulțumesc !
Dupa ce s-a scurs termenul de supraveghere, cel de 2 ani, trebuie sa treaca inca 3 ani.
Asadar, cinci ani de cand ramane definitiva sentinta penala.



TITLUL IX: Cauzele care înlătură consecinţele condamnării
Art. 165: Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca Maress Maress Buna ziua, Pe 2 Noiembrie imi expira o suspendare de 2 ani, am inteles de la serviciul de probatiune ca dupa aceasta data pot cere reabilitarea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecătorească Vanzarionline Vanzarionline Buna ziua Am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare in aprilie 2016 pentru frauda informatica. Dupa cat timp pot cere reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)