avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa diferentiate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa diferentiate

Buna ziua,

Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) in departamente diferite? Cei care lucreaza in productie, neavand target, nu cumva sunt discriminati daca primesc bonuri de 9 lei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
nicolaie.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 1 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare
art.7
.....
(3) Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care să prevadă cel puțin următoarele:

a) numărul salariaților din unitate care pot primi bilete de valoare și valoarea nominală acordată, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;

b) categoriile de salariați care primesc bilete de valoare;

c) criteriile de selecție privind stabilirea salariaților care primesc tichete de masă, ținând seama de prioritățile socioprofesionale și de alte elemente specifice activității;

d) stabilirea concretă a activităților, destinațiilor și evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaților tichete cadou, tichete de creșă și culturale, după caz, și care vor face obiectul contractelor comerciale de prestări de servicii cu unitățile emitente;

e) documentația pe care trebuie să o prezinte salariatul angajatorului, în vederea acordării tichetelor de creșă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa iulianaadriana iulianaadriana Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa. Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)