avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la ultimul etaj și de ceva timp îmi curge ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la ultimul etaj și de ceva timp îmi curge apa în casă prin locul unde este lustra. Președintele asociației a promis că o să încerce să facă ceva dar nu s-a ținut de cuvânt, cum să procedez? Sunt disperată!

Buna seara tuturor. Locuiesc la ultimul etaj si de ceva timp imi ploua in casa, tavanul este ud pe portiune mare dar grav este ca nu ploua din tavan ci din LUSTRA!! pur si simplu apa se prelinge pe langa becuri , . Am sesizat problema administratorului care mi-a spus sa vorbesc cu presedintele asociatiei , care presedinte mi-a spus ca o sa incerce sa faca ceva, dar nu a facut nimic. Acum nu raspunde nici la telefon, nici acasa la usa; ce pot face pt a-l sesiza OFICIAL in legatura cu problema? Intre timp la mine picura apa din lustra si ma gandesc ca e posibil ca in urma unui scurt circuit( desi nu aprind lumina) sa izbucneasca un incendiu. Ce pot sa fac?!!! Sunt disperata! Acoperisul este parte comuna! Ca sa repar pe banii mei am nevoie de acordul asociatiei? Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez cheltuiala de la asociatie si mai ales ce trebuie sa fac pentru ca, daca vreodata ei hotarasc sa repare acoperisul pe tot blocul, eu sa nu platesc si atunci (inca o data) pentru reparatie acoperis? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:34, 5 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa sesizati oficial problema puteti face catre Asociatie o sesizare scrisa, pe care sa o trimiteti: - prin posta cu continut declarat si confirmare de primire (este posibil sa refuze sa o primeasca, totusi);
- printr-un executor judecatoresc.

puteti repara pe cheltuiala Dvs. si ulterior sa dati Asociatia in judecata pentru recuperarea sumelor minus cota Dvs.

daca ei vor repara ulterior si va pun la plata, veti contesta suma la acel moment si daca nu primiti un raspuns satisfacator, va puteti adresa instantei.
Multumesc. Pentru recuperarea sumei nu este alta solutie in afara de a da asociatia in judecata?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in general, cand oamenii nu se inteleg intre ei, solutia e instanta.
puteti, eventual, incerca si o mediere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Civil - art. 640.
Fiecare coproprietar poate să facă acte de conservare cu privire la bunul comun fără acordul celorlalți coproprietari.
Intai somati oficial, preferabil prin executor.
Apoi, daca nu se intampla nimic, rezolvati pe cheltuiala dumneavoastra si solicitati banii de la asociatie. Aveti grija sa cereti mai multe oferte de la prestatori si sa o alegeti pe cea mai potrivita, altfel pot aparea discutii...
Daca nu dau banii de bunavoie va ramane varianta instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare legata de a da in judecata/a trage ... mona7279 mona7279 Buna ziua! Am o intrebare legata de a da in judecata/a trage la raspundere un vecin. Acum ceva timp m-am trezit cu tavanul din sufragerie ud, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acoperisul nellutu nellutu Buna ziua. Acum cateva luni am cumparat un apartament la mansarda (blocul este de 8 ani) la al doilea val de zapada din anul acesta m-am trezit intr-o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)