avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua,

Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista obligativitatea de a avea cont bancar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:28, 5 Iunie 2019
da, conform Legii nr. 196/2018.
Art. 20.
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
Asociatia de proprietari detine obligatia legal prevazuta de disp L nr 196/2018 sa detina deschis un singur cont bancar pe care sa il afiseze la loc vizibil spre stiinta locatarilor interesati sa achite obligatiile lunare de intretinere prin cont nancar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de la asociația ... Criss inna Criss inna Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de la Asociația de locatari suma de bani +cheltuieli de judecata în urma unei sentințe definitive,în ... (vezi toată discuția)