Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua,

Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc nu are cont bancar in care sa se poata achita facturile de intretinere. Exista obligativitatea de a avea cont bancar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:28, 5 Iunie 2019
da, conform Legii nr. 196/2018.
Art. 20.
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
Asociatia de proprietari detine obligatia legal prevazuta de disp L nr 196/2018 sa detina deschis un singur cont bancar pe care sa il afiseze la loc vizibil spre stiinta locatarilor interesati sa achite obligatiile lunare de intretinere prin cont nancar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari gmancila gmancila Buna ziua! Imi cer scuze daca topicul nu va ajunge la sectiunea \"asociatii de proprietari\". Sunt proprietara unui imobil si intampin probleme cu plata ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie - plata intretinere KiralyOtto KiralyOtto Doresc sa stiu daca conform legii 196/20.06.2018. La articolul 20, alin. 2, posibilitatea platii online (prin banca) este conditionata de forma de organizare ... (vezi toată discuția)