avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat CMI(Cabinet Medical Individual)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat CMI(Cabinet Medical Individual)

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca din 2019 este obligatorie casa de marcat la cabinet medical individual (CMI)?...Nu se poate ca pana acum cu chitantier?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 19:45, 5 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. In conformitate cu prevederile art. 2 lit. h din OUG 28/1999 ,privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt exceptate de la obligatia dotarii cu astfel de aparate (case de marcat) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale. Prin urmare, daca respectivul cabinet medical individual nu este organizat sub forma unei societati comerciale, nu este nevoie de dotarea cu aparat de marcat si, implicit, de incasarea veniturilor pe baza de bon fiscal. In situatia in care activitatea cabinetului se desfasoara in cadrul unei societati comerciale, atunci dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal este obligatorie. Precizam ca si serviciile medicale cu plata desfasurate in cadrul societatilor comerciale sunt exceptate de la obligativitatea dotarii cu aparate de marcat electronice fiscale, insa numai daca sunt prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului (art. 2 lit. p din ordonanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical individual? ciandreiciu ciandreiciu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu info in legatura cu un Cabinet Medical Individual. Vreau sa stiu daca exista obligativitatea dotarii cu casa de marcat si ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)
Pfa casa de marcat? daca imi fac pfa imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)