avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... obiectiuni expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

obiectiuni expertiza contabila

Buna ziua,
Ce cai de atac exista cand se resping obiectiunile la expertiza contabila?Am urmatoarea speta:sunt in litigiu cu as.de proprietari,s-a cerut expertiza contabila,am depus obiectiuni,deoarece am constat nereguli,nu s-a respectat obiectivul expertizei,expertul contabil a calculat sumele din hartiile date de administrator,fara a calcula detaliat din facturile de utilitati si impartirea pe apartamente a cheltuielilor,plus ca a intrat cu un sold anterior perioadei expertizate,care nu face obiectul darii in judecata,sold nedovedit si necerut in ctiunea formulata de reclamanta,as de prop.Am formulat obiectiunile cu calcule,tabele,mura-n gura pt judecator si totusi mi-au fost respinse!Mentionez ca avocata mea nu a fost prezenta,eu nu am stiut sa -mi sustin prea bn cauza,drept urmare mi-au fost respinse.Experta nu a depus la raport nici un inscris dupa care a efectuat experiza,ci doar a mentionat ca a folosit listele de intretinere!
Ce cai de atac am?Pot sa cer expert parte sau o noua expertiza,corecta de data asta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:08, 5 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce se pronunta instanta de fond, aveti posibilitatea sa atacati hotararea pronuntata cu apel.
In cadrul motivelor de apel aratati si aceste aspecte in legatura cu expertiza; solicitati refacerea acesteia . Daca vi se admite in apel, solicitati si admiterea de expert parte.
La acest moment procesual, nu mai puteti lua expert parte si daca vi s-au respins obiectiunile la expertiza nici nu se va dispune asupra unei noi expertize.
Multumesc mult!
Nu precizati motivarea instantei de judecata, mentionata in incheierea de sedinta, pentru respingerea obiectiunilor formulate de dvs. la raportul de expertiza.
Daca obiectiunile au fost respinse direct a fost optiunea instantei de judecata care a decis avand la dispozitie documentele existente la dosarul cauzei. Greu de crezut ca daca expertul nu a respectat obiectivul fixat de instanta pentru expertiza, s-au respins direct observatiile formulate de dvs..
In mod normal, daca obiectiunile formulate la raportul de expertiza sunt acceptate de catre instanta de judecata, expertul trebuie sa dea raspuns la obiectiuni. Daca raspunsurile expertului sunt aprobate de catre instanta de judecata, concluziile raportului de expertiza raman valabile sau se dispune de catre instanta completarea expertizei.
Daca avocata dvs. nu a fost prezenta nu inteleg de ce o platiti.
Daca nu au fost depuse inscrisuri de catre expert, anexate la raportul de expertiza, rezulta ca le-a folosit pe cele existente la dosarul cauzei si acestea i-au fost suficiente.
Nu mentionati daca anterior efectuarii expertizei, avocatul/ dav. a(ti) solicitat depunerea de inscrisuri la raport si nu s-a aprobat de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna seara Bunica mea (in varsta de 99 ani) se judeca cu ANRP-ul pentru despagubiri (Legea 9/1998) deoarece prin decizia emisa ii acordau despagubiri numai ... (vezi toată discuția)
Necesar raspuns urgent Talida Covaci Talida Covaci Poate fi atacata in apel o expertiza tehnica? Multumesc mult. (vezi toată discuția)