avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am cerut prin SPV situația obligațiilor de plată ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am cerut prin SPV situația obligațiilor de plată și am constatat că, deși am plătit pentru 2018, sumele apar ca ,,plăți neutilizate''. Dacă înțelegeți logica ANAF vă rog să mă ajutați cu un răspuns

Azi am cerut prin SPV situatia obligatiilor de plata si am constatat cu stupoare ca, desi am platit pe 2018 in decembrie, si desi platile apar in lista, ele apar ca "plati neutilizate". Explicatia de pe ultima pagina e scrisa in asa fel incat nu se intelege deloc de ce au primit banii mei si refuza sa ii ia in considerare la stingerea datoriilor.

Daca intelege cineva logica ANAF, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 15:51, 16 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Mergeti la inspectorul Anaf la care sunteti arondat si solicitati informatii. De regula platile de taxe se repartizeaza in functie de scadenta, lunar sau trimestrial pe taxele datorate, astfel incat sa nu apara sume nedistribuite pe ultima coloana.Verificati si scadenta platilor. Daca sunteti la trimestru, se inchid in 25.07 platile cu obligatiile de ex ptr trim 2
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar apare ca termen de plată 31.07.2019. Nu știu de ce, credeam ca a fost pe 15.03.2019. Sunt impozitele și taxele pe 2018, oare ei chiar nu se grăbesc să încaseze bani? Apropo, sunt PFA cu normă de venit; nu știu dacă are vreo importanță. Eu am plătit în 10.12.2018. Asta înseamnă că banii stau nefolosiți într-un cont și statul nu se atinge de ei până când trece termenul? Atunci de ce ne mai oferă bonificații la plata în avans?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc cazuri mai grave, cand au pus poprire pe conturi, exact in situatia dvs. cu plati la zi, sumele nefiind distribuite pe fisa.E mai bine sa le faceti o vizita sa va repartizeze sumele.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, așa am să fac. Ce situații aberante, să plătim la timp, ANAF recunoaște că a primit banii, nu se deranjează să-i distribuie dar e în stare să ne blocheze conturile... Oare nu mai intrăm și noi odată în lumea civilizată?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
SpF2016, utilizator
am trecut prin aceeasi situatie. s-a rezolvat cu un simplu mesaj in SPV! incercati

Alte discuții în legătură

Decizii impunere nr.630 - anulare? sonia1978 sonia1978 Buna ziua, In luna aprilie 2019 am primit decizii de impunere nr.630 pt. perioada 2014-2017. Avand in vedere acest comunicat ANAF: \"La inițiativa ... (vezi toată discuția)
Obligatie de plata cas, desi sunt rezident in strainatate. Arianrod Arianrod Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare in ceea ce priveste o obligatie de plata emisa de ANAF. Sunt rezident in Italia din anul 2013, nu detin nicio ... (vezi toată discuția)
Anaf - bonificatiile din 2018 SpF2016 SpF2016 Sunt PFA cu norma de venit. Pentru 2018 am platit tot inainte de 15 decembrie: impozit, CAS, CASS. Am aplicat in Declaratia Unica bonificatia pentru plata ... (vezi toată discuția)