avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizii impunere nr.630 - anulare?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizii impunere nr.630 - anulare?

Buna ziua,

In luna aprilie 2019 am primit decizii de impunere nr.630 pt. perioada 2014-2017.
Avand in vedere acest comunicat ANAF: "La inițiativa doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, neachitate până la data intrării în vigoare a ordonanței, stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorată de persoanele fizice ale căror venituri sunt mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară sau, după caz, sunt mai mici decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017", in prezent mai trebuie platite aceste sume?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:39, 15 Noiembrie 2019
E vorba de un proiect, asa cum se zice in text.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost deja aprobat si publicat. Va rog sa cititi art. 2 de la adresa [ link extern ]
Din cate vad, scrisorile de anulare a deciziilor de impunere ar trebui trimise in 30 de zile de la data OUG (adica pana in 13 iunie). Eu inca n-am primit-o in SPV, iar suma continua sa apara in lista obligatiilor de plata. A primit cineva pana acum aceasta scrisoare de anulare?
Inca nu am primit nicio decizie de anulare a obligatiilor fiscale, iar termenul scadent pana la care trebuie sa achit sumele este 30 iunie. Cum trebuie procedat?
Teoretic maine e ultima zi in care se poate face plata. A primit cineva vreo decizie de anulare?

Alte discuții în legătură

Cas si cass sunt cheltuieli deductibile la pfa? monica195 monica195 Buna ziua puteti sa-mi spuneti la un PFA CAS si CASS sunt cheltuieli deductibile, se scad din profit ca,cheltuieli ? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda? Vanessa2022 Vanessa2022 Cum se calculeaza venitul din arenda ? Eu am vazut ca se calculeaza asa. Venitul brut- deducerea de 40 % = venitul net realizat ; venitul net realizat- ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sau nu DaviAndrei DaviAndrei Buna ziua, am un pfa unde pt anul 2018, cas-ul l-am considerat cheltuiala deductibila, pe cand : cass, impozit pe profit si plata tva-ului le-am trecut pe ... (vezi toată discuția)