avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda in parcare Kaufland
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda in parcare Kaufland

Buna seara, in aceasta seara am luat amenda in parcare la Kaufland pentru ca am parcat pe ultiml loc pentru persoane cu dizabilitati, dupa el urmand cele destinate pentru mama si copilul. Din obisnuinta parchez la locurile pentru mama si copilul pentru ca ma duc cu copiii, dar astazi am fost singura. Nu stiam ca politia sta la panda in parcarile supermarketurilor pentru a aplica amenzi si nici nu am vazut vreun semn la intrare in parcare cum ca s-ar aplica amenzi. Pe proces verbal la fapta savarsita scrie art.100/1 din LG 448/2006 si amenda 1000 lei cu posibilitate plata 500 lei in 48 ore. Am cautat respectiva lege si am observat ca se refera la drepturile persoanelor cu dizabilitati, iar la art. respectiv amenda este intre 200 si 1000 lei. As dori sa stiu daca in codul rutier exista amenda pentru parcarile din supermarketuri, am cautat si nu am gasit nimic, Asta ar insemna ca trebuie sa stiu toate legile care nu au legatura cu codul rutier atunci cand ma aflu in trafic?
1) Pot contesta PV in 15 zile fara a plati amenda?
2) Pe ce baza pot face contestatie la PV? Am semnat PV-ul si la Mentiuni am cerut sa treaca "Nu am stiut ca se da amenda in parcarea de la supermarket". Agentul constatator mi-a zis ca pot face contestatie in 15 zile.
3) Unde se depune contestatia?

P.S. 1.Agentul constatator mi-a spus ca am fost filmata si inregistrata (avea o camera video atasata la butonierele camasii). Mentionez faptul ca masina de politie era stationata la iesirea din supermarket atunci cand am iesit (cand intrasem nu era nici o masina de politie in parcare) si au venit dupa mine cand am ajuns la masina cu cosul cu cumparaturi. Adica nu eram la volan cand am fost oprita si mi-au cerut actele masinii.
P.S.2. Este prima amenda pe care o primesc de cand am permisul, nu am nici macar avertismente luate sau puncte, nici orpiri in trafic nu am decat vreo 2 -3 controale de rutina.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
denisimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:19, 12 Iunie 2019
In mod evident, semnele pentru persoanele cu handicap sunt prevazute in OUG 195, codul rutier mai exact si respectarea este obligatorie.

1. Se poate, dar nu se mai poate platii jumate daca il pierdeti.
2. Pe mai nimic, eu consider ca sansele de castig sunt egale cu 0, scuza ca nu stiati ca se dau amenzi in parcare la supermarket nu va scuteste de vina, atata timp cat spatiul e semnalizat.
3. La judecatoria mentionata in procesul verbal.

Parerea mea este sa platiti jumate din amenda in 15 zile si sa va asumati vina, politia nu a stat la panda, nu a avut nimic cu dvs in special, doar au constatat o contraventie si si-au facut treaba.
Platiti amenda la jumatate, in termenul precizat pe formularul de proces verbal.
Jumatate din minimul amenzii este 500 RON, agentul constatator a procedat corect:
Art. 100
(1) Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:
...........................
f) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
(la 19-07-2018, Litera f) din Alineatul (1) , Articolul 100 , Capitolul IX a fost modificată de Punctul 11, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 69 din 17 iulie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 19 iulie 2018 )
...................
Puteti face contestatie, dar nu vad ce motiv (legal) ati putea invoca. Orice sustinere de genul, "n-am fost atent", "e prima data", etc nu e un motiv legal.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Amenda se poate plati si prin internet banking in contul care este trecut pe PV sau trebuie sa merg la Trezorerie pentru a efectua plata?
Amenda se poate plati oricum, la primarie, prin internet banking numai sa fiti sigura ca e lizibil si corect contul, chiar si prin ghiseul.ro, numai sa fiti in termen. Si sa pastrati o dovada, tiparita sau electronic, pentru ceva mai lung timp, pentru ca nu poti avea deplina incredere in sistemul de comunicare inter-institutional din Romania.
Multumesc pentru raspuns, la detalii plata ce sa trebuie scris? O sa fac plata prin homebanking. Contul de trezorerie este vizibil pe PV.

Alte discuții în legătură

Amenda parcare spatii verzi ktaflorin14 ktaflorin14 Pe 20 luna asta (August) am fost la Eforie Nord . Negasind un loc de parcare am procedat gresit , am ales sa parchez pe un scuar de pe langa hotel Belona unde ... (vezi toată discuția)
Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute ... bep bep Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu ... (vezi toată discuția)