avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda in parcare Kaufland
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda in parcare Kaufland

Buna seara, in aceasta seara am luat amenda in parcare la Kaufland pentru ca am parcat pe ultiml loc pentru persoane cu dizabilitati, dupa el urmand cele destinate pentru mama si copilul. Din obisnuinta parchez la locurile pentru mama si copilul pentru ca ma duc cu copiii, dar astazi am fost singura. Nu stiam ca politia sta la panda in parcarile supermarketurilor pentru a aplica amenzi si nici nu am vazut vreun semn la intrare in parcare cum ca s-ar aplica amenzi. Pe proces verbal la fapta savarsita scrie art.100/1 din LG 448/2006 si amenda 1000 lei cu posibilitate plata 500 lei in 48 ore. Am cautat respectiva lege si am observat ca se refera la drepturile persoanelor cu dizabilitati, iar la art. respectiv amenda este intre 200 si 1000 lei. As dori sa stiu daca in codul rutier exista amenda pentru parcarile din supermarketuri, am cautat si nu am gasit nimic, Asta ar insemna ca trebuie sa stiu toate legile care nu au legatura cu codul rutier atunci cand ma aflu in trafic?
1) Pot contesta PV in 15 zile fara a plati amenda?
2) Pe ce baza pot face contestatie la PV? Am semnat PV-ul si la Mentiuni am cerut sa treaca "Nu am stiut ca se da amenda in parcarea de la supermarket". Agentul constatator mi-a zis ca pot face contestatie in 15 zile.
3) Unde se depune contestatia?

P.S. 1.Agentul constatator mi-a spus ca am fost filmata si inregistrata (avea o camera video atasata la butonierele camasii). Mentionez faptul ca masina de politie era stationata la iesirea din supermarket atunci cand am iesit (cand intrasem nu era nici o masina de politie in parcare) si au venit dupa mine cand am ajuns la masina cu cosul cu cumparaturi. Adica nu eram la volan cand am fost oprita si mi-au cerut actele masinii.
P.S.2. Este prima amenda pe care o primesc de cand am permisul, nu am nici macar avertismente luate sau puncte, nici orpiri in trafic nu am decat vreo 2 -3 controale de rutina.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
denisimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:19, 12 Iunie 2019
La detalii treceți datele de identificare ale procesului verbal, serie, număr, etc. Nu mai știu dacă formularul nou seamănă cu cel vechi, dar sigur va descurcați.
Pe formularul meu la seria PV nu sunt trecute 23 de caractere si am observat ca este diferit de cel care este in "Anexa la Norme de aplicare a prevederilor Legii nr. 203/2018 ", dar cod IBAN este acelasi, dar pe ghiseul.ro este un alt cod IBAN. Am citit ca de la 1 ianuarie 2019 platile amenzilor se vor face in contul unic 500901 (cod IBAN cum este trecut in PV-ul meu).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
denisimona, utilizator
Ce-i drept n-am plătit anul acesta nici o amenda, de aceea nu pot sa va dau un sfat suta la suta sigur. Am plătit ultima oara anul trecut prin ghișeul. ro. Dacă vreți sa fiți 100% sigura plătiți la trezorerie.


Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare spatii verzi ktaflorin14 ktaflorin14 Pe 20 luna asta (August) am fost la Eforie Nord . Negasind un loc de parcare am procedat gresit , am ales sa parchez pe un scuar de pe langa hotel Belona unde ... (vezi toată discuția)
Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute ... bep bep Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu ... (vezi toată discuția)