avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans mobila

Buna ziua,

Am platit pe data de 15.02 un avans de 50 % dintr-un total de 2200 RON pentru cateva piese de mobilier (am facturile catre firma respectiva, pentru avans si suma totala , semnate, plata realizandu-se in numerar).

Am cerut in repetate randuri returnarea avansului sau o data sigura pentru montare, am fost amanat de 5 ori sub pretextul unor scuze ce greu ar face obiect probatoriu.

Am facut si o plangere la ANPC pentru care astept raspunsul (mi s-a comunicat prelungirea "anchetei" cu inca 15 zile - pana pe 25.06 ar trebui sa am un raspuns, sper).

Ce ar trebui sa fac pentru a-mi recupera avansul de 1200 RON ? Plangere penala / sa dau firma in judecata ? (banuiesc ca ANPC poate cel mult sa amendeze firma respectiva, dar eu nu-mi recuperez prejudiciul)

In momentul actual reprezentatul firmei de mobila refuza orice cale de comunicare. ([ link extern ] /).

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
c.bancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:54, 19 Iunie 2019
Bună ziua,

Puteti demara o actiune in instanta pentru recuperarea avansului cat si plata prejudiciului produs.
Banuiesc că aveți chitanță pe suma achitată, nu?
Solicitați rezoluțiunea contractului, repunerea părților în situația anterioară și daune interese!
Actiune in instanta. Solicitati si dobanda legala, cheltuieli de judecata , etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda mobila nelivrata alex.mar9 alex.mar9 Buna ziua, Am comandat mai multe corpuri de mobila la o firma in urma unei recomandari de pe un grup pe data de 14 noiembrie. Am platit 50% avans si am ... (vezi toată discuția)
Lucrare necorespunzatoare manuelle manuelle Buna ziua. Am comandat o bucatarie la comanda. Nu avem un contract scris. Am dat un avans de 1000 lei si am primit un bon stampilat de firma executanta. Cand ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firmă – cum pot recupera avansul plătit? sorel_66 sorel_66 Bună ziua, În data de 20.08.2024, am încheiat un contract de furnizare și montare panouri fotovoltaice. Conform contractului, mi s-a solicitat achitarea ... (vezi toată discuția)