Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren platit de doua persoane

Buna ziua.
In anul 1988 bunicul meu a cumpărat în oraș doua imobile situate în aceași curte pentru tatăl meu și fratele lui(unchiul meu) Tatăl meu neavând pe vremea aceea buletin de oraș,nu s-a putut trece în actele. Unchiul meu cu soția lui au făcut actele pe numele lor.
Curtea cu ambele locuințe are 420 mp,unchiul meu a trecut atunci doar 60 mp și și-a plătit doar casa la impozit. Tatăl meu a trecut la impozit 360 mp însemnând casa unde locuim și toată curtea. De atunci au trecut 30 de ani. Tatăl meu a deschis proces de uzucapiune pentru 200 mp atat am ocupat și folosit noi. Precizez că tatăl meu plătește impozit an de an pentru 360 mp. Am aflat acum câteva zile că și unchiul meu din 2012 plătește tot pentru 360 mp impozit printr-un ordin de prefect sau ceva de genul. Eu am proces pe rol pentru uzucapiune 200 mp. Mai am vreo șansă? Daca merg la sediul central din localitate și o sa verifice situația pe cine o să scadă de la impozit ? Precizez că tatăl meu nu are contract sau alt act.
Cel mai recent răspuns: aasd4256 , utilizator 23:52, 20 Iunie 2019
Buna ziua,
se pot face multe discutii in legatura cu acest lucru.
Uzucapiunea presupune folosinta efectiva a imobilului respectiv, ca un bun proprietar, fara a fi tulburat in niciun fel.
Tatal dvs. a folosit efectiv imobilul chiar si cu plata impozitului; unchiul a platit doar impozitul, dar fara folosirea imobilului. Pe undeva este si greseala primariei ca a incasat de doua ori impozit pe acelasi teren atatia ani, fara sa verifice. In functie de hotararea ce se va pronunta, tatal dvs. sau unchiul va trebui sa solicite Primariei restituirea impozitului platit nejustificat.
Tatăl meu locuiește într-o casă iar unchiul în alta la aceeași adresă in aceași curte. Din 88-89 tatăl meu a plătit 360 mp impozit casa unde locuim plus tot terenul adică curtea. Unchiul meu din 88-89 a plătit 60 mp doar casa lui. Am aflat de la taxe și impozite că din anul 2012 printr-un ordin de prefect sau ceva de genul s-a schimbat și plătește 360 că și tatăl meu. De ce nu l-a scăzut pe tatăl meu? In mod normal unchiul are act de vânzare cumpărare . Cum a fost posibil și ce ordin de prefect este? Ce înseamna? Să înțeleg că o să îl scadă pe tatăl meu de la impozit când își vor da seama. Peste tot la primărie unde întrebam tatăl meu este trecut ,nu unchiul. Unchiul a încercat în 2015 sa ne evacueze fara succes. Noi nu vorbim și este o stare conflictuală mai mereu. El susținând că este proprietar pe tot ... Tatăl meu a deschis proces cu primărie. Pentru că terenul când s-au făcut actele cu unchiul meu de vânzare. Terenul a intrat în posesia statului ,așa era atunci în 88. Este vreo șansă să câștigăm acest proces de uzucapiune? Noi in 2018-2019 am făcut 30 de ani de când plătim impozitul. Am aflat că și unchiul plătește la fel terenul de câteva zile și suntem nedumeriți și ne este frică că putem pierde tot....
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
aasd4256, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. VladTepes VladTepes In anul 1989 am cumparat casa si 250 mp. de la fratii tatei, 5 la numar. Mai sunt in viata doar tata si fratele mai mare care sustine ce revedicam noi. ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)