avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ FARA INTABULARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ FARA INTABULARE

BUNA ZIUA ,Va rog sa ma ajutati cu o problema pe care o am cu sotul:
Se poate face partajul fara intabulare? Pe extrasul CF , apare doar terenul!
Cine suporta taxele de timbru si alte cheltuieli? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
ALINA_V, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 17:02, 28 Iunie 2019
Buna ziua. Partajul de care vorbiti este cu privire la teren? Nu se intelege care este situatia. Reclamantul trebuie sa plateasca taxele de timbru, iar acestea intra in categoria cheltuielilor de judecata, pe care le puteti solicita sa fie suportate si de ceilalti coproprietari dupa pronuntarea hotararii. Cheltuieli de judecata pot fi si onorariile pentru expertiza cadastrala, in cazul asta. O zi buna.
Buna ziua ,
Este vorba despre o casa care nu este intabulata, exista autorizatie de construire, totul este legal , insa nu s-a facut intabulare . Pe extrasul CF, nu apare decat terenul pe care s-a construit.
Buna ziua. Daca aveti autorizatie de construire, cadastru si procesul verbal de receptie la finalizarea lucrarii, atunci solicitati intabularea. Fara intabulare, nu se poate transfera dreptul de proprietate al constructiei. Notarul cel mult va mentiona faptul ca exista aceasta constructie si nr. autorizatiei de construire, ca fiind pe teren, dar nu va face obiectul partajului. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie dan_mihutiu dan_mihutiu Sunt proprietarul unei case de locuit tip P+1. Casa am obtinut-o impreuna cu sotia, in anul 1995, prin contract de intretinere incheiat cu socrii mei. Casa a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune vis a vis de imobil intabulat, avand mai multi coproprietari, insa autorizatia de construire emisa pentru el, fiind pe numele unui singur coproprietar. cum se poate remedia? B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Vin catre dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu un punct de vedere, privind rezolvarea spetei expuse mai jos: Impreuna cu sotul meu, respectiv ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara acte alexix alexix buna ziua, am si eu o intrebare.Lucrez intr-o institutie publica si in momentul in care am fost nevoita sa scot un extras de CF am constatat ca nu apare ... (vezi toată discuția)