avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate montare poarta de acces auto si pietonal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

montare poarta de acces auto si pietonal

Buna ziua!

Locuiesc intr-un imobil nou construit unde dezvoltatorul nu a montat si porti ci doar a ingradit curtea. Este un singur bloc cu 2 scari. Dorim sa montam noi, locatarii, porti de acces si nu stim daca avem nevoie de autorizatie de constrcție sau nu. În Legea 50/1991, republicată, nu am regasit nici un articol care sa faca referire la acest aspect. mentionez ca motarea portilor nu se va face pe domeniul public, nu va avea fundatie si nici nu va schimba aspectul imobilului. Sunt cativa proprietari care nu doresc aceste porti si ameninta ca vor face reclamatie la primarie. De aceea, va rog sa îmi spuneți daca avem nevoie de autorizatie de constructie pentru aceste porti?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CarmenUng , utilizator 22:13, 21 Iunie 2019
In primul rand ar trebui sa cunboasteti motivul pentru care dezvoltatorul nu a montat poarta, posibil sa nu fi primit autorizatie de ctie. sau certificat de urbanism.
Gasiti aici informatii utile: www.avocatnet.ro/articol_375...
am discutat cu dezvoltatorul care sustine ca putem monta portile si ca nu ne trebuie autorizatie insa am vrut sa ma asigur.

multumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

In primul rand ar trebui sa cunboasteti motivul pentru care dezvoltatorul nu a montat poarta, posibil sa nu fi primit autorizatie de ctie. sau certificat de urbanism.
Gasiti aici informatii utile: www.avocatnet.ro/articol_375...

Nu inteleg de ce dezvoltatorul va zice ca puteti dvs. monta poarta si nu o face el. Nu era prevazuta poarta in proiectul pentru care ati semnnat contractul de vanzare-cumparare ?
Nu erau prevăzute, dacă ar fi fost era foarte clar ca nu ne mai trebuie autorizație! Toate blocurile de pe strada au porți doar al nostru nu! El nu vrea sa pună pt ca dacă vroia făcea de la bun început!
Mulțumesc!
Ar trebui sa cititi contractul de vanzare-cumparare cu atentie si sa studiati planul care a fost/ trebuia anexat la contract.
Daca celelalte blocuri au poarta montata, dupa parerea mea exista poarta pe proiect si investitorul nu a montat-o din motivul ... ?!

Alte discuții în legătură

Autorizatie reparare gard chris2011 chris2011 Buna ziua, Stau la casa (la oras, aproape central) si gardul de la strada este in momentul de fata deteriorat (doar poarta mica se mai deschide insa are ... (vezi toată discuția)
Acord constructie VladeuF VladeuF Buna Ziua, Doresc sa explic urmatoarea speta: Am achizitionat in luna Mai 2017 o casa. In total, pe strada ce o avem in proprietate sunt 3 case. Vecinul de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra gardului intr-un ansamblu rezidential danadom38 danadom38 In cazul in care, intr-un Ansamblu Rezidential ,format din cateva blocuri,proprietarii detin cote de parti din terenul curtii,asa cum e firesc,iar ... (vezi toată discuția)