avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agentie imobiliara- contract comision
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agentie imobiliara- contract comision

buna seara! Am urmatoarea situatie: Am fost contactat de o agentie imobiliara, care a prezentat un imobil la nr. 10. Contractul de comision a fost semnat dupa incheierea antecontractului intocmit la notar cu nr imobil 10. Nu s-a perfectat actul de vanzare -cumparare, intrucat nu a avut documentele in regula. S-a incheiat cu vanzatorul un contract de vanzare-cumparare la nr. 10 A, dupa o perioada de un an, . Cum mai pot plati comisionul agentiei, daca aceasta nu a participat la tranzactia din noua adresa ( imobilul a suferit modificari in acte, dupa obtinerea autorizatiei de contructie) Multumesc !
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 08:23, 26 Iunie 2019
Daca este vorba de acelasi imobil dar cu alt numar in mod normal pierdeti procesul.
Nu au mari avocati agentiile imobiliare dar cazul este destul de clar cat sa fie vizibil juridic...
Buna ziua. Este vorba de acelasi imobil? Este acelasi vanzator? Nu se intelege prea bine din ceea ce spuneti. Ce prevede contractul de comision? O zi buna
este acelasi imobil, dar cu modificari aduse in urma definitivarii procesului verbal de receptie , la nr. camere si suprafata- acelasi vanzator. Obiectul contractulului de comision consta in cumpararea prin intermediul agentiei in nume propriu si pe cheltuiala sa , a imobilului din str...., nr. 10.
La contract vanzare-cumparare se adauga nr. camere si este nr. 10A.
La plata comisionului- Cumparatorul va achita comisionul in ziua in care va efectua un antecontract de vanzare-cumparare.

Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
evitalex, utilizator
buna ziua! Am trecut si eu printr-o situatie similara! Sa fie vorba despre aceeasi agentie? As vrea sa stiu daca in contractul de comision trebuie sa fie respectate punctele din Ordonanta 21/1992, privind protectia consumatorului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara lore78 lore78 Va rog un sfat, desi poate e prea tarziu pentru mine, dar macar sa stiu pe viitor. Am semnat un fel de conventie (destul de vaga in explicatii as zice eu) cu o ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)