avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pamant

Doresc sa fac succesiunea la pamantul mostenit de parinti.MAMA a decedat acum6 ani iar fratele si tata care este batran si bolnav nu vor ce pot face.
Va adresați instanței
Daca mostenitorii nu se inteleg sa dezbata succesiunea la notar, singura varianta este sa introduceti cerere de chemare in judecata sa solicitati instantei sa constate calitatea de mostenitor si cotele fiecaruia.
In situatia in care succesiunea nu poate fi dezbatuta din diverse motive la un notariat (nu este prezent unul din succesori, nu exista intelegere intre dvs. mostenitorii cu privire la impartirea bunurilor, etc) o solutie la indemana este promovarea unei actiuni avand ca obiect succesiune/partaj succesoral.

Avantajul unei astfel de actiuni este acela ca ea se finalizeaza cu o hotarare judecatoreasca ce constituie titlu de proprietate al fiecaruia dintre succesori pentru bunurile individuale ce i-au fost atribuite.

Nu are doar rolul de a va conferi niste drepturi neindividualizate, cote parti din masa succesorala ci, in cadrul aceluiasi proces se efectueaza si iesirea din indiviziune astfel incat, la sfarsit, fiecare stie exact ce bun a primit in proprietate (printr-un certificat de mostenitor intocmit la un notariat vi se stabileste doar cota-parte din mostenire la care aveti dreptul – un procent) fara a cunoaste propriu zis bunul ce va va reveni dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mitrache12 Mitrache12 Buna ziua, As vrea sa ma informati referitor la dreptul pe care il am in calitate de mostenitor. Suntem doua surori (doar de tata). Tatal a murit acum un an ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament Lucyka Lucyka Suntem cinci frati. Daca unul din noi nu doreste sa faca succesiunea ce pot face celelalte patru persoane ? (vezi toată discuția)
Mostenire[cum afla un mostenitor ce i se cuvine] jondoe1 jondoe1 buna ziua, ma intereseaza cum afla si de unde un mostenitor care este marimea si valoarea bunurilor la care are dreptul,mai precis de la cine afla suprafata ... (vezi toată discuția)