avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva nevirata in contul de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva nevirata in contul de tva

Buna ziua,

Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza in contul curent si tva in contul de tva)...clientul nu a facut acest lucru. Ce trebuie sa fac eu....sa virez sau sa depun tva-ul incasat in contul de tva?....in cate zile ar trebuii sa fac acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 14:46, 2 Iulie 2019
Virati dvs banii in contul de split TVA. Trebuie sa faceti acest lucru in cel mult 7 zile lucratoare de la data efectuarii platii.
Multumesc,

Si daca s-au depasit cele 7 zile de la incasare...ce pot face?
Chiar daca s-au depasit cele 7 zile, faceti acest transfer. Printre sanctiuni exista si sanctiunea avertisment.
Multumesc,


Si ce o sa imi iasa de plata tva la decont pe 25 ...platesc din contul de tva banii care ii am.?..imi autorizeaza Trezoreria plata din contul de TVA, chiar daca acest cont este un cont colector, (diferenta o face codul fiscal al firmei.)..

O zi frumoasa
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
ionela11, utilizator
In primul rand platiti din contul de tva, iar eventuala diferenta din alt cont.

Alte discuții în legătură

Somatie LifeRider LifeRider Buna seara, Imi puteti spune, va rog, care este contul trezoreriei in care ar fi trebuit sa virez impozitul pe profit pentru un ONG, neplatitor TVA, cu ... (vezi toată discuția)
Split tva, compensare de pe o zi pe alta Catalin VP Catalin VP Buna ziua, Se poate compensa tva-ul split de pe o zi pe alta ? (vezi toată discuția)
Split tva raziol raziol Buna ziua, Daca sunt o firma care nu aplica Split TVA si trebuie sa incasez de la o firma care aplica, cum va face firma respectiva plata tinand cont ca eu ... (vezi toată discuția)