avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVa

Buna ziua,

Daca sunt o firma care nu aplica Split TVA si trebuie sa incasez de la o firma care aplica, cum va face firma respectiva plata tinand cont ca eu nu am cont de TVA?
Sunt obligat sa deschid cont de TVA? Si daca da cum trec banii in contul curent?

Multumesc
Razvan
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 09:59, 8 Ianuarie 2018
O firma fara split TVA nu are nicio obligatie sa vireze separat banii. E obligatia partenerului.
Plata se face de CLIENTul care este în zona SPLIT TVA, iar FURNIZORUL care nu este în zona SPLIT TVA nu are nici o obligaţie privind SPLIT TVA! Deci FURNIZORUL trebuie să plătească c/v facturii din două conturi ÎN CONTUL UNIC al CLIENTULUI!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva nevirata in contul de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza ... (vezi toată discuția)
Split tva 2019 ionela11 ionela11 Buna dimineata, Am verificat pe site la ANAF si firma mea aplica split TVA de la 01.04.2019. Cand vreau sa aflu ce cont am deschis cu TVA imi spune ca inca ... (vezi toată discuția)
Incasare garantie buna executie de catre o firma suspendata dorinut dorinut buna ziua. va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea situatie: o firma suspendata (platitoare de TVA) are de incasat o garantie de buna executie pentru ... (vezi toată discuția)