Am fost căsătorită timp de 15 ani cu soțul meu care a decedat acum 7 ani, având împreună doi copii minori. Părinții soțului au murit și ei , au rămas 2 case de care s.au folosit cei 2 frați ai soțului meu (nici unul nu are domiciliul acolo); nu am cunoștință dacă s.a făcut succesiunea . Copiii mei au dreptul și ei la aceste case? În ce condiții?
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Luati un avocat.
Trebuiesc nu numai actele de proprietate dar si actele probatorii ale dreptului la succesiune.
In actiune nu uitati sa mentionati si impartirea cnf cotelor de succesiune a cheltuielilor de judecata.
Instanta va decide cnf legislatiei in vigoare in functie de ceea ce vor cere partile.
Daca ceilalti mostenitori nu au bani instanta va putea sa va atribuie dvs imobilele cu varsare de sulta catre ceilalti.
Daca nici dvs nu aveti bani pt sulta va putea decide atribuirea cu punere in vanzare si varsarea ulterioara a sultei, vanzarea directa, etc... .
Avocatul va putea sa va dea, in urma studierii probelor la dosar, informatii precise si la obiect.
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
În legătură cu ultima frază scrisă de @Demos:
A nu se înțelege că avocatul trebuie consultat după ce ați introdus dvs. un dosar așa cum v-ați priceput.
Este necesar să consultați un avocat INAINTE de sesizarea instanței și, mai ales, INAINTE de a plăti taxele de timbru, nu după. Aceste taxe sunt uluitoare și par a fi fost croite pentru „sănătatea” unora...
Pentru minorii din speță, statul zice că le garantează prin Constituție dreptul la moștenire.
Dar au dreptul să deschidă gura în instanță doar după ce vor ...„decarta” o taxă de timbru de 3% din valoarea bunurilor. Metafora, inspirată din jocul de cărți, nu este întâmplătoare.
Există riscul să le mai plătiți și degeaba (ori să vă „bucurați” de vreo scutire și să rămâneți datori cu taxele de timbru de care ați fost scutiți), dacă nu știți de unde să începeți.
De exemplu, dacă ați ajuns la concluzia că nu se poate altfel decât cu o acțiune în instanță, atunci este bine să știți că trebuie să aveți și o încheiere notarială de verificare a evidențelor succesorale, pe care să o atașați la dosar. Altminteri vă puteți trezi o acțiunea respinsă ca inadmisibilă. Și degeaba ar mai studia avocatul probele din dosar într-un asemenea moment, că n-ar mai putea să vă ajute cu ceva. Ce să mai facă? Să vadă cu ochii lui că nu este și să constate câți bani ați aruncat aiurea, fiindcă v-a lipsit o încheiere de 100 de lei? Este doar un exemplu.
Aveti perfecta dreptate stimata d-na avocat Romașcanu.
Avocatul trebuie angajat inainte de orice alta actiune.
In calitate de profesionist el va sti sa sfatuiasca si sa constituie dosarul, din aceasta cauza l-am pus in capul listei.
Ultima fraza este nefericita prin lipsa de precizie in materie de referinte temporale, mea culpa, mea maxima culpa.
Contestare, anulare
eu12
Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)