avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea 321/2009 si pt contr de distributie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea 321/2009 si pt contr de distributie

Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ca vinde marfa pt magazine, care pe urma la randul lor catre consumatorul final, adica nici noi si nici distribuitorul nu da marfa direct catre consumatorul final. Dupa parerea mea acest contract ar fi intre furnizor si funizor, gresesc? Si in acest caz nu se refera la noi termenul de plata de 12 zile la produse proaspete.
Va rog ajutati-ma ca dorim sa refacem contractele, sa fie conforme cu legislatia noua.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bianca_shofro , utilizator 01:46, 27 Noiembrie 2009
Art. 2 al.1 din lege spune ca legea se aplica tuturor comerciantilor care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare
Art. 2. - (1) Prevederile prezentei legi se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară relaţii comerciale cu produse alimentare.
Deci se aplica si in cazul Cap.III
Bafta!
Multumesc pt raspuns, dar Dvs intelegeti gresit intrebarea. Inteleg perfect ca se aplica atat pers fizice, cat si celor juridice din domeniul comercial.
Acest capitol se refera la relatiile intre comerciant si furnizor, dar daca nu ma insel atunci situatia prezentata de mine este o relatie intre furnizor si furnizor.
Fiindca nici noi, producatorul nu dam marfa catre consumatorul final si nici distribuitorul (fiindca magazinul la care vinde distribuitorul da marfa catre consumatorul final) dupa parerea mea nu se refera la noi aceasta lege.

6. comerciant - persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare directa catre consumator a produselor alimentare;
7. furnizor - persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de productie, procesare sau distributie a produselor alimentare, in vederea comercializarii acestora;


Conf articolelor mai sus, nici noi si nici distribuitorul nostru nu suntem comercianti, ci furnizori.

Multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
hajnyci, utilizator
Va rog sa mai cititi o data, cu atentie, art. 2..
Se refera la toate persoanele fizice sau juridice care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare.
E vorba de persoane care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare. Dumneavoastra nu desfasurati astfel de relatii?
Fabricati produse alimentare si ce faceti cu ele?Le vindeti en-gros! Cui? Unui comerciant( distribuitor) care este un intermediar, intre dvs. si vanzatorul cu amanuntul.
Sunt convins ca aveti in obiectul de activitate, unele activitati prevazute la grupa 463 din CAEN rev. 2
Bafta!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Am citit si am inteles perfect, dar Dvs nici acum nu intelegeti intrebarea mea.
Multumesc inca odata pt raspunsuri.
Dl Cazacioc a inteles perfect intrebarea dvoastra si v-a raspuns clar : "E vorba de persoane care desfasoara relatii comerciale cu produse alimentare. Dumneavoastra nu desfasurati astfel de relatii?
Fabricati produse alimentare si ce faceti cu ele?Le vindeti en-gros! Cui? Unui comerciant( distribuitor) care este un intermediar, intre dvs. si vanzatorul cu amanuntul."
Deci si pt dvoastra este valabila legea, pt ca desfasurati relatii comerciale cu produse alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 321/2009 hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 bubu.g bubu.g Buna ziua!Daca ma poate ajuta cineva eu sunt producator de produse proaspete, pentru noi care nu vindem la consumator final sunt valabile prevederile prezentei ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 18bubu 18bubu buna ziua !stie cineva legea 321/2009 se aplica si contractelor castigate la licitatie? adica am avut o licitatie am castigat este vorba de produse alimentare ... (vezi toată discuția)