avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am aflat, după decesul mamei, că avea asigurare de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am aflat, după decesul mamei, că avea asigurare de viață. Asigurătorul ne cere un set de documente pe care, de 7 luni, nu le putem obține de la spital. Cum rezolv această situație?

Buna ziua,

Mama mea a decedat in spital, in decembrie 2018, in urma unui AVC (dupa 4 zile de coma) si in momentul in care am deschis succesiunea am aflat ca avea o asigurare de viata la NN. Cei de la NN ne solicita un set de documente printer care si un dosar medical (nu certificatul constatator si certificatul de deces). Am facut o solicitare catre spital. Ni s-a spus ca in 30 de zile vom primi un raspuns. Au trecut 7 luni si am ramas cu raspunsul ca aceste informatii sunt confidentiale si nu ni se pot da. Cum rezolv aceasta situatie?
Multumesc si astept un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 19:58, 8 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Solicitati societatii de asigurare sa obtina direct de medic datele solicitate. La unele societăți de asigurare in momentul incheierii si semnarii documentelor de asigurare, exista o clauza prin care asiguratul exonereaza terţele persoane de răspunderea referitoare la confidențialitate și respectarea secretului profesional (medici, institutii medicale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de daune Augustinclaudiu Augustinclaudiu Bună ziua. Am o întrebare leagt de un dosar de daune. Mama mea a avut un credit la banca şi în luna septembrie a decedat. La data semnării dosarului de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata - credit de nevoi personale AdelaSB AdelaSB Buna seara! Sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2010, optand pentru asigurarea de viata de grup, toate acestea fiind pe numele lui. ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)