avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa in euro si incasata in lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa in euro si incasata in lei

S-a emis o factura pentru un client din Franta in euro. Am incasat suma in contul de lei. Care este monografia contabila in acest caz? Pe contul de euro nu am miscari vis-a-vis de acest client.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 00:27, 20 Iulie 2019
Dragut.

4111 = 704 200 EUR , 940 RON

5121 = 4111 940 RON +/- diferente curs (trebuie stinsa si obligatia in valuta).

Asta-i teoria.
Practic : banca va depune in cont o singura suma - ori in lei , ori in valuta.
Si invers , la iesirea banilor. Cand platiti cu cardul o achizitie in valuta banca va ia lei si trimite furnizorului valuta ceruta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila - firma de constructii manug manug buan ziua .ma puteti ajuta cu monografia contabila a unei firme de constructii?sunt nou in meserie si a-si avea un pic de ajutor.va multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebari despre monografia contabila a unei agentii de turism cu tva idr idr buna ziua, va rog sa ma ajutati cu monografia contabila a unei agentii de turism cu tva: - inregistrarea facturii de la furnizor extern membru UE ... (vezi toată discuția)