avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati făcute de o societate unei persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati făcute de o societate unei persoane fizice

Buna ziua,

Îmi puteți spune va rog dacă o societate poate transfera unei persoane fizice o suma mai mare de 10000 de lei? Și cum ar trebui sa fie înregistrat acest transfer in contabilitate. Sunt necesare doc justificative?

Va mulțumesc,

Anca
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 00:18, 20 Iulie 2019
Plata efectuata cu numerar catre o persoana fizica nu poate depasi 10.000 lei/zi. Dar daca, de exemplu, trebuie sa ii platesc o masina in valoare de 50.000 lei, pot plati cu numerar o singura data maximum 10.000 lei iar restul de 40.000 in oricate transe prin transfer bancar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupunem ca patronul a cheltuit din banii firmei vreo 300.000 lei insa tot el are dreptul la 200.000 lei dividende. Daca vreti sa stingeti o parte din creanta firmei asupra patronului prin plata dividendelor in mod direct (ce inteleg eu prin "fara documente justificative") atunci raspunsul este NU. In mod indirect este posibil - dar numai cu implicarea a doua conturi bancare. Unul al societatii - altul al patronului. Atentie - sunt multi patroni care confunda contul societatii cu al lor si prin urmare nu au un cont personal. Este nevoie de un cont personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon numerar la plata dividende vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Am si eu doua intrebari: 1. Din cate am citit in articolele dvs. din casa se pot plati cash dividende in valoare maxima de 10000 de lei pe zi de ... (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)