avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare plati in contul unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare plati in contul unic

Eu inregistrez obligatiile fiscale in conturile de pasiv cunoscute. Plata acestora o inregistrez in contul 4482 si apoi decontez pe conturile de obligatii , in corelare cu decontarile facute de fisc din fisa sintetica.
Am primit o sugestie - citez :
"Ce putem face sa nu mai apara datoriile si creantele cu bugetul statului distincte in bilant, daca sunt platite in contul unic???? Este incorect sa prezentam datorii la buget separat de creante. Creantele sunt acelea care sunt pasibile de rambursare /compensare, ceea ce in cazul contributiilor sociale si impozitului pe venit nu e cazul, e doar un artificiu contabil si nu e corect sa-l prezentam ca atare..."
Am incheiat citatul.
Ce opinie aveti despre aceasta afirmatie ?
Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:58, 7 August 2019
Nici mie nu mi se pare corect sa inreg in 4482 si apoi sa decontati de acolo. Fisa rol se poate obtine usor din SPV si puteti vedea cum a descarcat ANAF datoriile. De ce se apara la sfarsit de luna societatea ca avand datorii si sume de recuperat de la ANAF? Si daca nu e vorba de inreg in luni diferite, de ce sa mai utilizati 4482?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Am reglat balanta dupa fisa Anaf si am niste sume care pe care le am inreg in 4482=4316 si acum in balanta am sold debitor - 1000 lei Ce ar ... (vezi toată discuția)
431 sold debitor JENIFER JENIFER In balanta soldul final creditor al lui 431 e -800.In bilant vad ca acum se poate prelua si suma cu minus si scad datoriile,inainte in anii anteriori nu se ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile poprire cont OOANA1977 OOANA1977 Buna ziua, Am avut un cont blocat pentru neplata la buget, am platit,in extras imi apare transfer cont blocat pe suma respectiva, pe ce cont se inregistreaza? (vezi toată discuția)