avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil

Am cumparat un ap rate dezvoltator,am dat avansul si am semnat antecontractul la notar fara sa ma consult cu cineva. Rezultatul: ap trebuia sa se predea in noiembrie 2018 si suntem de sfarsitul lunii iulie 2019 si nu ii gata. Eu platesc chirie cand imi pot platii ap. Nu sunt nici un fel de clause in antecontract. Practic sunt legat de maini. Am fost la un avocat si mi_a dpus ca nu pot face decat o notificare. Sau alta varianta sa renunt la el si avansul il voi lua cand ei revind apartamentul. Ce as putea face, marea ?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 19:29, 23 Iulie 2019
Bună ziua,

vă puteți folosi de prevederile art. 1552 C.Civ.:

Rezoluţiunea unilaterală
(1) Rezoluţiunea sau rezilierea contractului poate avea loc prin notificarea scrisă a debitorului atunci când părţile au convenit astfel, când debitorul se află de drept în întârziere ori când acesta nu a executat obligaţia în termenul fixat prin punerea în întârziere.
(2) Declaraţia de rezoluţiune sau de reziliere trebuie făcută în termenul de prescripţie prevăzut de lege pentru acţiunea corespunzătoare acestora.
(3) În toate cazurile, declaraţia de rezoluţiune sau de reziliere se înscrie în cartea funciară ori, după caz, în alte registre publice, pentru a fi opozabilă terţilor.
(4) Declaraţia de rezoluţiune este irevocabilă de la data comunicării ei către debitor sau, după caz, de la data expirării termenului prevăzut la alin. (1).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea unilaterala Carmen Faur Carmen Faur Art. 1552 alin . 2 C.civ, prevede ca \\"Declaratia de rezolutiune sau de reziliere trebuie facuta in termenul de prescriptie prevazut de lege pentru actiunea ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu vs. declaraþie unilateralã de rezoluþiune / reziliere Patrick_ Patrick_ Pornind de la prevederile art. 1552 - NCC și de la un articol scris de un avocat asociat al unei prestigioase case de avocatură bucureștene, vă ... (vezi toată discuția)
Contract chirie rdi rdi Buna ziua Doresc sa deschid un second hand intr-un spatiu care apartine tatalui meu. Pentru asta ma voi inregistra ca intreprindere individuala si voi avea ... (vezi toată discuția)