avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control fiscal

Buna ziua, Am avut un cabinet medical, desfiintat pe data de 28februarie.2019 si in luna martie m-au anuntat pentru control fiscal pe 2017-2018, Acum imi spun ca trebuie sa verifice la fata locului.Precizez ca spatiul era inchiriat ,acum acolo functionand o alta activitate, ,Ce ar trebui sa fac in cazul asta.?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:44, 29 Iulie 2019
Puteti cere desfasurarea inspectiei in alt loc.

Cod proc fiscala:
Art. 125. - Locul şi timpul desfăşurării inspecţiei fiscale
(1) Inspecţia fiscală se desfăşoară, de regulă, în spaţiile de lucru ale contribuabilului/plătitorului. Contribuabilul/Plătitorul trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu adecvat, precum şi logistica necesară desfăşurării inspecţiei fiscale.
(2) Dacă nu există sau nu poate fi pus la dispoziţie un spaţiu de lucru adecvat pentru derularea inspecţiei fiscale, atunci activitatea de inspecţie se poate desfăşura la sediul organului fiscal sau în orice alt loc stabilit de comun acord cu contribuabilul/plătitorul.
(3) Indiferent de locul unde se desfăşoară inspecţia fiscală, organul de inspecţie fiscală are dreptul să inspecteze locurile în care se desfăşoară activitatea, sau unde se află bunurile impozabile, în prezenţa contribuabilului/plătitorului ori a unei persoane desemnate de acesta.
(4) Inspecţia fiscală se desfăşoară, de regulă, în timpul programului de lucru al contribuabilului/plătitorului. Inspecţia fiscală se poate desfăşura şi în afara programului de lucru al contribuabilului/plătitorului, cu acordul scris al acestuia şi cu aprobarea conducătorului organului de inspecţie fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal mirela.onciu mirela.onciu Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in ... (vezi toată discuția)
Contol financiar de fond ContSters126873 ContSters126873 buna ziua 1 . cand se face un control de fond si ce documente trb puse la dispozitie??? cat dureaza ?? se anunta acest contol sau se vine inopinant???? 2 ... (vezi toată discuția)
Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)