avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligația de a afișa prețul serviciilor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligația de a afișa prețul serviciilor

Am apelat la o clinică privată, care nu avea afișate prețurile pe pagina web și nici la sediu. la registratură mi s-a spus că prețul îl stabilește doctorul
După intervenție, doctorul mi-a comunicat un preț, cu cca. 50% mai mare decât cel uzual, deși era anunțată și o reducere promoțională de 25%.
Intrebare: este obligatorie afișarea prețurilor la clinicile medicale și care este legislația respectivă, care prevede această obligație.
Mulțumesc pentru răspuns și ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 27 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretul trebuia stabilit contractual mai inainte.
Depinde si ce contract aveti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață
art.76
(1) Comerciantul care în rețeaua de distribuție oferă spre vânzare produse/servicii trebuie să indice prețul de vânzare/tariful practicat și prețul pe unitatea de măsură, conform reglementărilor legale în vigoare.

(2) Prețurile de vânzare, prețurile pe unitatea de măsură și tarifele practicate se indică în mod vizibil, lizibil și fără echivoc prin marcare, etichetare și/sau afișare.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promotii magazin de confectii adicris adicris Buna ziua. As vrea sa aplic o reducere la produsele pe care le am in magazin de la 10% la 50%. Totodata as vrea sa afisez la vedere faptul ca aplic aceste ... (vezi toată discuția)
Reglementare in modul de afisare a preturilor Diegutza Diegutza Buna ziua,as avea nevoie de o informatie. Am primit ,in urma unui control o invitatie (pe maine). .la ANPC. La constatri aprare: -\\"preturi produselor ... (vezi toată discuția)
Preturi de vanzare in activitatea de comert cu amanuntul virtual si in magazin calsic vlasceanuanca vlasceanuanca Pot sa am preturi de vanzare diferite in magazinul on-line si in magazinul de vanzare cu amanuntul clasic? Reducerile de preturi din cataloagele de promovare ... (vezi toată discuția)