avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichetele de vacanta in sistemul de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichetele de vacanta in sistemul de sanatate

Buna ziua!
Sotia mea este asistent medical. Anul trecut nu au primit vouchere de vacanta motivandu-le ca banii nu au fost cuprinsi in buget, iar anul acesta spun ca nu au bani la buget.
Oare avem vreo sansa sa-i obligam sa respecte legea sau legile sunt doar pentru unii?
Cel mai recent răspuns: badocSDH10 , utilizator 15:28, 16 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 114/2018
art.36
(1) În perioada 2019-2020, personalul din cadrul instituțiilor și autorităților publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, beneficiază de vouchere de vacanță în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, precum și de indemnizația de hrană prevăzută la art. 18 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.
...

Puteti declansa un conflict colectiv de munca, daca aveti sindicat sau reprezentanti ai salariatilor, ori puteti actiona in instanta.
Vouchere de vacanta
De asemenea lucrez in sistemul sanitar (Institutul Oncologic) si la noi se pune motivul ca se construieste o cladire noua si nu avem bani ( .... e pe fonduri europene constructia - haha), s-a facut scandal, apoi alt motiv ca nu au fost prevazute in "cheltuieli", alt scandal raspunsul a fost "nu se poate !" si ultima varianta, noi fiind institut apartinem direct de Ministerul Sanatatii de unde nu s-au alocat bani pentru vouchere. Suntem singurul spital din Cluj-Napoca ce nu a primit voucherele !!!
Am vazut raspunsul dat, cred ca e ultima varianta "conflictul de munca" !!!
Sindicatul se pare ca se lasa "trombonit" de povestile lor cu "nu se poate, construim o cladire noua', insa in contractul colectiv de munca sunt prevazute .... La toate sedintele cum se pomeneste de vouchere incep amenintarile si replica "nu se poate" !!!
Pentru mine e o informatie foarte utila, de mult caut aceasta OUG, mi-a spus cineva insa nu stia numarul !!!!
Spor la treaba !!!!!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță
[ link extern ]

HG nr. 215 din 4 martie 2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță
[ link extern ]

La data de 1 ianuarie 2021 se abrogă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009
[ link extern ]
Va multumesc mult si sa aveti spor la treaba !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la vouchere de vacanta pt. angajat asistent personal pt. persoana cu handicap cristianholdun cristianholdun Buna ziua! Holdun Cristian ma numesc. Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, anume daca asistentul personal pt. persoana cu handicap are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu dancucasiana dancucasiana As avea o nelamurire cu noua lege cu primele de concediu,sotul meu lucreaza la apa-canal,adica la stat,ar beneficia de vocherul de vacanta,adica sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta 2018 bugetari eduardvl eduardvl Buna ziua, Avand in vedere prevederile Art. I din OUG 46/30.06.2017, care modifică Art. 1 alin. 2 din OUG 8/18.02.2009 privind acordarea voucherelor de ... (vezi toată discuția)