avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am \"castigat\" la ANPC. Acum ce fac?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am "castigat" la ANPC. Acum ce fac?

Buna ziua,

Am facut comanda pentru o rochie de mireasa de la Altesse. Avand in vedere ca magazinul nu a respectat contractul si rochia nu a fost gata la timp, am cerut restituirea avansului. Cum nu am putut sa ne intelegem, am facut reclamatie la ANPC.

Cei de acolo, mi-au dat dreptate si au confirmat ca magazinul va fi " sanctionat contraventional si se vor dispune masuri in consecinta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare".

Cei de la magazin insista ca ei nu au primit nimic si ca oricum nu scrie ca trebuie sa returneze avansul, ci doar ca vor fi sanctionati.

Imi puteti spune ce trebuie sa fac mai departe?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreiaC , utilizator 19:03, 21 Iunie 2021
In urma solutionarii plangerii la ANPC cei de la magazin vor fi sancttionati insa nu vor fi si obligati sa va restituie avansul.
Pentru restituire avans trebuie sa ii actionati in judecata pentru a va recupera banii
Am revenit cu un rezultatul, poate mai ajuta pe cineva. La 6 luni de la răspunsul primit, cei de la magazin m-au contactat pentru restituirea avansului. A coincis cu perioada în care i-am anunțat ca voi angaja un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Croitoreasa magazinului mi-a modificat gresit rochia de mireasa. cum pot obtine returnarea avansului sau schimbarea rochiei? Mihaela-Moldovan Mihaela-Moldovan Am platit un avans de 25% pt o rochie de mireasa disponibila in magazinul din Buc al unui producator spaniol. Rochia era cu 2 masuri mai mare, astfel ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Returnare avans ely2020 ely2020 Buna ziua. As dori sa stiu daca in urmatoarea situatie imi poate fi returnat avansul sau nu. Am achizitionat o rochie de mireasa la targul de nunti si din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vin si eu cu următoarea întrebare,daca ma puteti ... Ema20 Ema20 Bună ziua! Vin si eu cu următoarea întrebare,daca ma puteti ajuta.. Urmează sa ma căsătoresc, am plătit avans pentru o rochie de mireasa,am făcut ... (vezi toată discuția)