avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare

Salariatii cu handicap accentuat, care nu sunt salariati la stat, de ce nu beneficiaza de 15% marire la salariu daca exista o lege totusi? Mi se pare o discriminare facuta deoarece boala nu tine cont de locul in care muncesti, la stat sau la particular.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 7 August 2019
Legea salarizarii este aplicabila numai sectorului bugetar .

In sectorul privat , acordarea de sporuri si cuantumul acestora se stabileste prin negociere intre angajator si salariati. Ele pot fi stabilite in contractele colective de munca incheiate la nivel unitate sau de sector de activitate, dar si in cadrul contractelor individuale de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este corect. In Romania exista bugetari si restul lumii, bugetarii care au multime de drepturi garantate de statul roman si restul lasati in voia sortii la indemana patronatelor. Cu ce sunt mai presus bugetarii fata de restul? De aci porneste ura fata de aceasta categorie care efectiv sfideaza restul salariatilor din tara asta.
Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pericole financiare la negocierea ccm? Hobitzi Hobitzi Incercam sa negociem un nou CCM,precedentul a expirat in 2010 octombrie si de atunci conducerea institutiei a facut tot posibilul sa ne duca cu vorba si sa ... (vezi toată discuția)
Salariul minim net-brut la particulari cerica2007 cerica2007 Ma intereseaza, in acest moment, la particulari care este salariul minim brut si la acest brut care este netul. Multumesc (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)