avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț in strainatate

Bună ziua , va rog sa imi spuneți dacă sunt divorțata in Grecia de cetățean grec si am custodie totală a copilului rezultat din căsătorie pot sa ii fac pașaport românesc cu actele de divorț traduse si legalizate de notar sau este nevoie sa fie recunoscute si de o instanță din Romania?
Cel mai recent răspuns: Artemis123 , utilizator 19:24, 7 August 2019
Buna ziua,
Sentinta trebuie recunoscuta de instantele romanesti si acea ,,CUSTODIE" trebuie recunoscuta.
Nu-i nevoie de nicio recunoaștere!
Grecia este în UE!
Hotararile pronuntate de instantele de judecata intr-un stat membru al Uniunii Europene, care sunt considerate executorii in respectivul stat membru, sunt considerate a fi executorii si in celelalte state membre ale UE, fara a fi necesară parcurgerea procedurii de recunoaștere!
Vedeți Regulamentul UE 1215/2012!
Mulțumesc, mâine voi merge iar cu actele la serviciul pașapoarte din Park Lake si le voi arata ce spune legea , căci acolo mi-au spus că nu se poate.Mulrumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare custodie unica, parinti fara casatorie. Elena2019 Elena2019 Buna ziua! Succint situatia este aceasta:: - Copil nascut in Franta, certificat de nastere romanesc eliberat de Ambasada. - Mama si tatal copilului nu au ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din germania in romania MozartBach MozartBach Buna ziua! M-am casatorit in Romania, dar am divortat in Germania, primind totodata si custodia copiilor. Divortul s-a judecat in lipsa fostului sot pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cum se pune în executare o hotărâre privind modificarea pensiei de întreținere a minorului când tatăl locuiește într-o țară ue? annahm11 annahm11 Situatia este urmatoarea: In urma hotararii definitive si irevocabile s-a decis majorarea pensiei de intretinere minor. Tatal locuieste intr-o tara UE iar mama ... (vezi toată discuția)