avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie de urmas cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie de urmas cu salariu

Am 58 de ani, am pensie de urmas si as dori sa ma angajez cu program 6 ore si salariu minim pe economie. Pierd pensia daca ma angajez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 7 August 2019
Soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, poate cumula pensia cu venituri din salariu, dacă acestea nu depășesc 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

In speta, 35 % x 5163 lei = 1807 lei ... ceea ce inseamna un c.i.m. cu timp partial de 145 ore/luna ... adica cam 6 ore/zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas soție Angela3147 Angela3147 Buna ziua. Am depus recent actele pentru pensia de urmas ( soțul a decedat la 32 ani, am un copil de 2 ani ) dacă eu lucrez cu contract de munca de 4 ore mai ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez fara sa pierd pensia de urmas? florin@cautaunraspuns florin@cautaunraspuns Buna! Am 64 de ani si iau pensie de urmas dupa sotul decedat. Ma pot angaja cu salariu minim fara sa pierd pensia? Multumesc! (vezi toată discuția)
Restrictii de angajare a detinatorilor de pensii de urmas P.G. P.G. O persoana care primeste pensie de urmas dupa sot, se poate angaja cu contract de munca (Obligatoriu se pare), la o asociatie de locatari, pentru curatenia ... (vezi toată discuția)