avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua.La firma care lucrez am programat concediu de odihna 22.08-1.09 .Problema este ca vreau dupa aceea sa plec in alta parte .Nu stiu cum sa fac sa fiu in regula.Sa imi dau demisia cand vin din concediu sau sa imi pun previz cand plec in concediu .Ma gandesc ca daca imi depun preaviz atunici sa nu imi faca probleme cu concediu .Adica sa nu imi accepte concediul .Care ar fii termenii legali?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 8 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va dati demisia inainte de a pleca, este posibil sa va oblige sa mai veniti la munca conform celor stipulate in Contractul de munca. Depinde ce va intereseaza.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti programat CO in acea perioada, nu cred ca poate exista un motiv de refuz din partea angajatorului.

Demisia o puteti depune fie inainte de intrarea in CO , fie la revenirea din CO.
Pe mine ma intereseaza sa merg in concediu ptr ca am bilet din iarna si nu l am putut anula iar cand vin din inconcediu sa imi incep activitatea la alt loc de munca.Am fost la interviu si dupa concediu ma asteapta acolo.de aceea vreau sa stiu exact ce sa fac ptr a fii in termini legali.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, depuneti cererea de incetare a c.i.m. inainte de intrarea in CO.
deci fac cerere de incetare a c.i.m de munca cu data de 1.09. iar perioada de preaviz poate sa coincida cu concediu de odihna?ptr concediu sa fac o cerere sa am la maina cererea semnata si stampilata ?

Alte discuții în legătură

Demisie morosa morosa Buna ziua.Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o scot la capat.La firma la care lucrez am fost o saptamana in concediu de odihna(ptr ca nu ne da ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 1. in cazul in care am o indicatie terapeutica ... SANTIER SANTIER Concediu medical 1. In cazul in care am o indicatie terapeutica de terapie hiperbara, si apelez la o clinica privata (fara contract cu CNAS), pot beneficia ... (vezi toată discuția)