avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o scot la capat.La firma la care lucrez am fost o saptamana in concediu de odihna(ptr ca nu ne da decat asa esanolat)am fost inlocuita de o colega de la alt punct de lucru.Dupa ce am revenit la service seful meu a venit la mine cu afirmatii ca nu imi fac treaba ca colega a gasit nereguli.Eu lucrez de 12 ani la firma mi -am facut treaba cum trebuie.Acum 4 ani am mai avut o problema la reintoarcerea din concediu de crestere,nu a mai vrut sa ma ia la vechuil meu loc de munca si am fost mutata la actualul meu loc de munca pe functia mea.Toate bune ,relizari,clienti multumiti pana cand concediul meu a pus probleme.Cea care m-a inlocuit a fost colega cu mine .In discutia cu seful meu acesta mi -a reprosat ca am fost la un interviu la o firma noua ,ca fac ( sunt in anul 2 la o scoala poslieala )si ca de asta eu nu imi fac treaba.In prima faza a venit cu cateva acte care zicea ca sunt gresite si ca nu mai poate sa ma tina si desfinteaza postul iar pe mine ma muta in alta locatie. la prima vedere am vazut ca nu sunt actele mele si am incercat sa ma apar dar nici o sansa .Dupa ce a plecat am verificat si nici un act nu era de la mine .Am sunat dupa ce am verificat i- am adus la cunostinta cele descoperite si i am spus ca nu are decat sa vina sa ma verifice la locul meu de munca cum imi fac treaba si ca mai mult este un conflict intre mine si colega.I-am propus sa merga in arhiva sa ia acte sa le verifice si daca intradevar imi gaseste greseli eu imi dau demisia .Nu a fost de acord a spus sa o lasam asa si sa fiu mai atenta pe viitor.Acum eu fara nici o indoiala vreau sa imi inchei socotelile dar nu prea stiu cum ptr ca am programat concediu pe 22.08 si nu am putut anula rezervarea.Daca imi depun preaviz si merg in concediu este legal?sau sa stau pana cand vin din concediu si dupa sa imi depun demisia ?Eu vreau dupa ce vin din concediu sa imi incep activitatea in alta parte .Daca nu va dori sa imi semneze demisia .?eu in acte figurez ca lucrez de luni pana vineri (40 DE ORE)dar in realitate lucrez de luni pana inclusive sambata cu duminica .liber .Concediu nu ne da decat 3 sapatmani plus alte nereguli.Asa ca daca nu imi semneaza demisia ce pot sa fac legal?demisie ,preaviz inainte de concediu stabilit?MULTUMESC ASTEPT UN RASPUNS
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 15 Iulie 2019
Buna ziua,
II inmanati demisia si luati numar de inregistrare de la registratura.
Nu accepta...puteti trimite demisia prin posta, cu confirmare de primire, si adresa ITM pentru neregulile la care faceti referire.
Si puteti incheia un nou contract de munca chiar daca aveti unul activ.

Buna ziua,

Puteți sa va dați demisia fără a mai fi necesar sa stati in preaviz in doua situații:
1. Demisia prin acordul părților și renunțarea de către angajator la termenul de preaviz conform Art. 81 Alin 7.
2. Demisia fără preaviz in cazul in care angajatorul nu respecta obligațiile asumate prin contractul individual de munca conform Art. 81 Alin 8 și din câte povestiți ar fi multe obligații pe care nu le respecta.
De asemenea, in situația in care va intelegeti exista posibilitatea demisiei înainte de concediu și efectuarea preavizului pe durata concediului de odihna, însă acest lucru este posibil doar prin acordul părților. In cazul in care nu accepta la încetare contractului de munca, angajatorul trebuie sa va achite la zi remunerația precum și echivalentul zilelor de concediu de odihna rămase.

O zi frumosa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Asadar, nu exista sintagma "demisie cu acordul partilor".

Angajatorul are obligatia sa va inregistreze demisia , in caz contrar, refuzul angajatorului de a inregistra demisia va da dreptul de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. In acest sens, preavizulpoate coincide cu perioada de concediu de odihna.

Daca doriti o incetare a c.i.m. fara preaviz, atunci puteti depune o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b). In acest caz, este necesar acordul angajatorului.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua.Eu vreau sa fac asa.Pe data de 22.08 am programat concediu o saptamana dupa care vreau sa imi dau demisia .sper sa fie fara preaviz sau pot sa fac cererea de demisie pe 22.08 cu perioada de preaviz saptamana de concediu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa faceti cerere de demisie pe 22.08, iar in perioada de preaviz sa va luati saptamana de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz morosa morosa Buna ziua.La firma care lucrez am programat concediu de odihna 22.08-1.09 .Problema este ca vreau dupa aceea sa plec in alta parte .Nu stiu cum sa fac sa fiu ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz eve22 eve22 am depus sesizare la imt impotriva sefului mei, ca urmare a acesteia i mi e frica ca dupa ce ma intorc din concediu de odihna acesta sa mi puna bete in roate ... (vezi toată discuția)