avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare raport de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare raport de serviciu

Sunt functionar public și In septembrie indeplinesc stagiul complet de cotizare iar legea imi dă posibilitatea de a ma pensiona. Conform Deciziei CCR nr. 387/2018 și a Legii nr. 93/06 mai 2019 nu sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevazute de lege, deci contractul de munca nu poate fi incetat decat la solicitarea mea. In pofida Art. 56 alin (3) din Codul muncii modificat prin OUG 96/2018, poate directorul unei instituții subordonate consiliului local să ingradeasca unei salariate dreptul de a continua activitatea? Se ține cont doar de OU 57/2019-Codul administrativ -care nu include unele prevederi din codul muncii ? Nu primează Codul muncii nu se apără interesul angajatului? Totodata va rog sa menționați explicit care este varsta standard de pensionare pentru femei, la data actuală-08.08.2019.Imi poate înceta de drept, raportul de munca, desi am facut o cerere prin care doresc sa se păstreze raportul de munca pana la 65 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 8 August 2019
1. Daca sunteti functionar public, ar trebui sa stiti ca va sunt aplicabile, mai intai ,prevederile referitoare la incetarea raportului de serviciu si apoi cele ale Codului Muncii.

2. În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare functipnar public Fekete Laszlo Fekete Laszlo Sunt nascut pe 28 august 1953, este posibiĺ prelungirea contractului de munca in conformitate cu legea 156 2018 ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare functionar public VivieneV VivieneV poate primarul sa dispuna incetarea de drept a raportului de serviciu ptr un functionar public ce indeplineste conditiile standard de pensionare ptr limita de ... (vezi toată discuția)