avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie

As dori sa stiu cum pot trece copilul pe numele meu de familie? Am un copil cu un barbat,nefiind casatorita,ne-am despartit iar eu nu mai vreau sa am nimic de-a face cu el. Nu vreau sa imi ceara sa ma duc la el cu copilul cand are el chef. Ajutati-ma va rog!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:46, 9 August 2019
Numele de familie nu are nicio legatura cu dreptul tatalui de a avea legaturi cu copilul. Chiar daca ati schimba numele de familie al copilului, tatal ramane tata in certificatul de nastere.
Ca sa stabiliti exact cand are drept de vizitare al copilului, trebuie sa va prezentati la instanta si sa formulati o actiune pentru stabilire autoritate parinteasca, locuinta copil, pensie intretinere si program vizitare (daca tatal va cere acest program). Dupa ce instanta va stabili aceste lucruri, situatia ar trebui sa fie mai clara
Buna ziua,
Aveti deaface cu el vrand nevarand atata timp cat acel copil este SI COPILUL LUI si asta nu se poate schimba NICIODATA.
Solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti doar de dumneavoastra (cu sanse 1%) sau exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul minorului la mama, si stabilirea unui program de vizita clar.
Atunci nu va veti mai duce la el cand are el chef sau cand aveti dumneavoastra chef ci cand spune legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile tatălui fata de un copil din afara casatoriei Eliana27 Eliana27 Buna seara! Sunt mama unui băiețel de 8 ani, rezultat dintr-o relație de 12 ani cu un bărbat însurat. Recent, ne-am despărțit, iar familia lui îi ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Detalii legislative despartire cu copil minor adinaadina3 adinaadina3 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca la despartirea de tatal copilului meu, nefiind casatoriti, insa copilul poarta numele lui de familie, trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)