avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitatea de acces în locuința unui proprietar de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitatea de acces în locuința unui proprietar de apartament din condominiu: ce putem face dacă refuză accesul pentru reparații?

Se lucrează în bloc pentru schimbarea unei coloane de apă care este ruginită și care curge.... evident, afectând parterul.
Întrucât de-a lungul timpului au fost anumite animozități între vecinul de la et. 1 și parter, domnul de la et. 1 consideră că poate abuza și nu lasă echipa de muncitori să intre în casa lui.
Așadar, vă solicit pe această cale, dacă binevoiți să-mi puneți la dispoziție un model de notificare, întocmit în temeiul legii modificate în anul 2018, care să sublinieze consecințele juridice survenite prin refuzul de a oferi acces în locuință.
Aștept totodată și alte păreri, idei, exemple despre cum au procedat alte persoane în cazuri similare.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Legea 196/2018scrie exact ce si cum.
Nu există în lege vreun model de notificare. Se aplica art. 31 alin 1. Nerespectarea acestui articol se amendează contravențional cu 500 RON minim, asa cum se prevede la art. 102. Se sesizează primăria. Pentru pagube se merge în instanță. Păgubitul este cel care trebuie sa aibă inițiativa.
In conformitate cu siap L nr 196/2018 proprietarul are obligatia sa permita accesul reprezentantului asociatiei de proprietari in vederea interventiei asupra partii comune de instalatii din condominiu
In situatia in care proprietarul refuza accesul reprezentantului asociatieid e proprietari urmeaza ca reprezentantul legal al asociatieid e proprietari sa informeze respectivul proprietar de dispozitia in vigoare care il obliga sa permita accesul in proprietate pentru inteventie asupra partii comune
Daca proprietarul refuza sa respecte dispozitia in vigoare urmeaza ca presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare inlocuirii instalatiei parte comuna fara racord/bransament la apartamnetul proprietarului care refuza accesul reprezentantului asociatiei de proprietari
O data si o data daca are nevoie de apa proprietarul urmeaza sa desfasoare demersuri personale pentru racordare la instalatia noua
Alin. (5) al art.31 din Legea 198/2018 prevede existenta unui acord intre proprietar si Asociatie pentru executarea lucrarilor respective de reparatii.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti, legislatia este clara, dar ce te faci cu proprietarul animozitat?
Pai ce sa faci cu dumnealui? Daca ai timp, prima data asociatia discuta amiabil cu dumnealui. Daca o face in continuare pe animozitatul, asociatia poate sa-l actioneze in instanta. Proces, termene, balacareli si in final instanta il va obliga sa se permita accesul in locuinta pentru efectuarea lucrarilor de inlocuire a tevilor.
Dar trebui sa fie informat ca lucrarea s-ar putea face si fara interventia din apartamentul sau, dar nu va mai avea apa din reteaua blocului, se intelege, da?
Dupa aceea, lucrurile au sa se complice in sensul ca va umbla el dupa asociatie, sa se opreasca furnizarea apei pentru a se bransa si dumnealui. Este bine asa? Merita sa i se faca un asa tratament? Ii va trece supararea?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Coloana de scurgere bloc nou Paduraru valentin Paduraru valentin Buna ziua, vin și eu cu o întrebare , locuiesc într-un bloc nou ( cu garanție) , și am probleme cu coloana de scurgere de la baie am luat legătura cu ... (vezi toată discuția)
Problemă părți comune la bloc Nicom13 Nicom13 Tocmai ce am fost inundați cu apa in apartament, venită de pe scurgerea blocului. Vecina de sus spăla hainele la masina de spălat iar scurgerea, cel mai ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata bogdanm82 bogdanm82 Buna seara, Am o situatie speciala cu niste vecini extrem de conflctuali si as dori un sfat legal. Am avut mai multe confllicte cu vecinii de sub mine ... (vezi toată discuția)